Drømmestart for Dempsey i Djurgården

Mark Dempsey fikk en god start i Djurgården. Her som Haugesund-trener tidligere i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Mark Dempsey fikk en god start i Djurgården. Her som Haugesund-trener tidligere i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mark Dempsey innledet med 3-1-seier mot IFK Göteborg i sin nye jobb som Djurgården-trener.

DEL

STOCKHOLM: Den tidligere Haugesund-treneren gikk for en 4-4-2-formasjon i sin første kamp i Sverige, men måtte se bortelaget, med Thomas Rogne på stopperplass, ta ledelsen da Tom Pettersson omsatte et innlegg i mål.

Seks minutter senere hadde Djurgården vendt til ledelse. Michael Olunga utlignet, før Mathias Ranegie gjorde 2-1 bare to minutter senere. Olunga fastsatte resultatet til 3-1 etter 65 minutter.

Det var lagets første seier på seks kamper i Allsvenskan.

– Vi var godt forberedt etter at vi har hatt en dårlig trend i serien. Vi var klare for å vende det i dag. Jeg vil virkelig takke fansen som står bak oss. De har vært fantastiske, sa Olunga til C More etter kampen.

– Jeg vil takke treneren for sjansen. Jeg håper bare at det fortsetter slik. Jeg kommer til å jobbe hardt, og jeg har mer selvtillit etter mine to mål. Jeg håper at det er bra ting i vente.

Dempsey brukte norske Kenneth Høie i mål, mens Daniel Berntsen kom inn rett før 3-1-målet.

Seieren utgjør ikke den store forskjellen på tabellen, men Djurgården knappet inn på Helsingborg, som ligger på 13.-plass. Bare ett poeng skiller lagene.

Dempsey tok over for Pelle Olsson i Djurgården. Dempsey sa tidligere i sommer noe overraskende opp jobben som trener for Haugesund, blant annet etter en het disputt med sportssjef Jostein Grindhaug. Dempsey var før det assistent under Ole Gunnar Solskjær i Molde og Cardiff.

Artikkeltags