Ny tillit til Samuelsen - Søderlund og Nordtveit tilbake

I TROPPEN: Martin Samuelsen.

I TROPPEN: Martin Samuelsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Samuelsen får ikke spille på klubblaget, men har tillit hos landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

DEL

FOTBALL: 11. november skal Norge gjøre et forsøkt på å sparke liv i VM-håpet når Tsjekkia venter på bortebane. Tre lokale spillere var i troppen da landslagssjefen offentliggjorde troppen torsdag.

Martin Samuelsen har fått lite spilltid  Blackburn, der han er på utlån fra West Ham. Tidligere i uken var han tilbake i West Ham for å spille for reservelaget, nettopp for å få kamptrening. Det kommer godt med før oppgjøret mot Tsjekkia.

Samuelsen scoret sitt første landslagsmål i 4-1-seieren mot San Marino sist, da han kom inn som innbytter.

I TROPPEN: Alexander Søderlund.

I TROPPEN: Alexander Søderlund. Foto:

Høgmo har også funnet plass til Alexander Søderlund, som ikke var med til kampene mot Aserbajdsjan og San Marino i oktober. St. Etienne-spissen har fått godt med spilletid i Frankrike den siste tiden.

Håvard Nordtveit er også tilbake. West Ham-spilleren måtte melde forfall sist på grunn av skade, men vatsbuen er inne i Tsjekkia-troppen.

– Vi ønsker selvsagt å vinne mot Tsjekkia. Men vi kan også leve med et uavgjortresultat. Da er vi fortsatt foran Tsjekkia på kvaliktabellen, sier Per-Mathias Høgmo.

Se hele troppen her.

Haraldseid inne – Bråtveit ute

Torsdag ble også U21-landslagstroppen til EM-playoffkampen mot Serbia offentliggjort. Kristoffer Haraldseid er som vanlig i troppen. U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud har ikke funnet plass til Per Kristian Worre Bråtveit. Han skal derimot på en samling på La Manga med det nye U21-landslaget.

De tre keeperne i troppen er Sondre Rossbach (Odd), Mathias Dyngeland (Sogndal) og Øyvind Knutsen (Jerv).

Norge møter først Serbia borte, 11. november. Returkampen spilles i Drammen 15. november. Vinneren går videre til EM-sluttspillet neste sommer.

Se hele U21-troppen her.

Husk ukens podkast

Ukens Podcast med gjest Kjell Sture Jensen

Artikkeltags