FOTBALL: Skjold har hatt en tung start på sesongen. I forrige runde fikk gultrøyene en aldri så liten opptur med 1–1 hjemme mot Sandnes Ulf 2. Klar spillemessig framgang var dommen fra Skjold-treneren da.

Mot Randaberg fredag var det nok en gang spillemessig framgang. Men det hjelper så lite når målene uteblir.

– Spillemessig var det fortsatt framgang. Men det hjelper svært lite når vi ikke klarer å score mål. Akkurat nå er det blytungt for å si det rett ut, er Hegrenes’ umiddelbare kommentar.

– Kampen var helt jevnspilt i 1. omgang. Etter pause kjørte vi hele kampen. Vi skapte vanvittig med sjanser, men det vil seg rett og slett ikke. Blytungt, gjentar Skjold-treneren.

– Typisk for et lag i motgang?

– Ja, helt klart. Hadde vi stått med 12–15 poeng så hadde vi vunnet denne kampen ganske enkelt. Men nå er vi inne i ei skikkelig blindgate. For tre kamper siden var det antall baklengsmål som var problemet. Det har vi fått rettet litt opp i nå. Men nå har vi i stedet sluttet å score mål. Det er klart at de tingene henger sammen, men i dag har jeg egentlig ingenting å ta spillere på. De gjennomførte kampplanen og leverte en spillemessig god kamp. Men det hjelper liksom ikke når ballen ikke vil i mål, reflekterer Hegrenes.

Nå venter kamp mot Rubbestadneset i OBOS-cupen. Der håper Hegrenes at Skjold kan spille på seg litt etterlengtet selvtillit. 

– Uten at vi skal ta lett på Rubbestadneset så håper vi at vi kan spille på oss litt selvtillit i den kampen. For akkurat nå så sitter det i hodet på spillerne. Jeg synes egentlig vi spiller bra fotball for tiden. Og guttene skal ha kred for å reise ned hit og være det klart beste spillemessige laget mot et Randaberg-lag som har vunnet samtlige av hjemmekampene sine, sier Hegrenes.

– Vi skal vinne mot Djerv 1919

I neste serierunde, fredag 1. Juni, er det klart for lokaloppgjør mellom Skjold og Djerv 1919 i Grinde. Mens Skjold har slitt tungt så langt, er Djerv 1919 i motsatt ende av tabellen. Fredag tok de nok en sterk borteseier mot Voll.

– Med all respekt for Djerv 1919. Skjold og Djerv 1919 er to jevne lag. Vi skal vinne den kampen. Punktum finale. Det kan du bare skrive på trykk, sier en offensiv Skjold-trener.

KAMPFAKTA:

Randaberg–Skjold 1–0 (1–0)

Randaberg stadion

4. divisjon avdeling 2

Mål: 1–0 (21)

Dommer: Lucian Popa, Austrått IL

3 poeng: Jonas Wergeland

2 poeng: Tollak Emil Gismarvik

1 poeng: Mats Steinsland