FOTBALL: Vard har ledet i ti av sine elleve seriekamper denne sesongen. Borte mot Fløy i første seriekamp er eneste gang Knut Erik Follands mannskap ikke har ledet underveis.

Historien gjentok seg hjemme mot Egersund lørdag. Hjemmelaget åpnet best, og etter kun fire spilte minutter ga Thore B. Pedersen rødtrøyene ledelsen med et pent plassert skudd bak en utrusende Egersund-keeper. Etter det handlet det meste om bortelaget.

- Svake både offensivt og defensivt

I løpet av knappe ti minutter hadde Mathias Perttamo (2) og Sverre Larsen snudd til 3-1 for Egersund. Vard ble regelrett utspilt av et bra bortelag.

- 1. omgang var svak. Vi hang ikke sammen verken offensivt eller defensivt. Vi hadde feil avstander mellom leddene, manglet aggressivitet i presset, og fikk ikke til et samlet press-spill. I tillegg slapp vi inn for enkle mål, oppsummerer Vard-trener Knut Erik Folland.

I 2. omgang løftet rødtrøyene seg, selv om de største sjansene uteble. Vards bestemann Andreas Ulland Andersen, fikk en gylden mulighet til å skape liv i kampen da innbytter Fredrik Deilkås ble felt innenfor sekstenmeteren, men Ulland Andersens straffespark ble reddet. I stedet kontret Egersund inn 4-1 på overtid.

- Vi løftet oss litt i 2. omgang, og kjempet oss inn i kampen. Vi tok over spillet og fikk opp litt høyere balltempo. Ikke en veldig god omgang, men langt bedre enn den første, sier Folland.

Vard flyttet opp flere og flere folk utover i omgangen, men fikk aldri ønsket uttelling.

- Egersund viste at de er et godt organisert lag, og vi klarte aldri å finne helt ut av dem. Det er egentlig bare å sette en strek over denne kampen, fortsetter Folland.

- Stort sett fornøyd med vårsesongen

Vard falt ned til fjerdeplass etter lørdagens resultater. Opp til Ullensaker/Kisa og Egersund skiller det syv poeng. Folland er likevel stort sett fornøyd med vårsesongen sånn totalt sett.

- Prestasjonene har vært litt varierende. Offensivt har vi vært gode, men det ligger utfordringer defensivt. Vi har sluppet inn alt for mange mål til å henge med helt i toppen. Nå har vi noen uker på oss for å prøve å forbedre forsvarsspillet, sier Folland som lover at Vard skal jobbe steinhardt for å bli bedre i løpet av sommeren.

- Våre største utfordringer ligger defensivt, samt at vi sliter med å punktere kamper. Jeg synes egentlig vi burde fått med oss mer fra alle uavgjortkampene våre, forklarer Folland som snart tar fatt på jobben som skal sikre mange trepoengere i løpet av høsten.

Men først venter en nidagers ferie. Neste kamp for Vard er borte mot Odda 18. juli.