FOTBALL: – Det satt langt inne, men det var veldig kjekt å få inn 2-1-scoringen på overtid, sier Tore Tverderøy som ledet Vard 2 mot Skjold, da hovedtrener Tore Emberland feiret 50 årsdag.

Vard 2 åpnet best, men det var Skjold som tok ledelsen da Daniel Aarås satte inn 0–1 like før pause. Gjestene holdt lenge på ledelsen, men drøye ti minutter før slutt utlignet Preben Fauskanger. 1–1 så også ut til å bli sluttresultatet, men på overtid satte Eirik Baugstø inn 2–1 og avgjorde med det kampen til Vard 2s fordel.

– Vi var klart best de første 25 minuttene, før Skjold kom mer med de siste 20 før pause, og fikk satt inn en noe heldig scoring. I pausen så det ut som Skjold gjorde hjemmeleksa si, for de styrte en del av spillet i 2. omgang. Heldigvis fikk vi satt inn en litt heldig 1-1-scoring. Det ga oss energi. Etter scoringen flyttet vi opp laget, og fikk kranglet inn 2–1 på overtid. Da var guttene helt i hundre, oppsummerer en godt fornøyd Vard 2-vikar.

Like fornøyd var naturligvis ikke Håkon Andre Waage etter det som ifølge Skjold-treneren var et litt forventet tap.

– Jeg fryktet at vi kom til å tape denne kampen. Skjold har store tradisjoner for å reise på Norway Cup. Mange av spillerne reiste på ferie etter det, så veldig mange i dagens tropp har prioritert andre ting enn trening de to siste ukene. Da ble det steintøft, og det blir nok steintøft på fredag mot Vardeneset også. Så får vi håpe at vi kan komme oss inn i en litt mer normal rytme igjen etter det, sier Waage.

I tillegg til manglende kontinuitet i treningen i sommer, har Skjold mistet flere spillere til studier.

– Det er aldri gunstig å miste gode spillere, men nå er det andre som får muligheten. Skjold har de siste årene hatt veldig unge lag, så da blir det automatisk litt rullering i spillerstallen, sier Waage.

KAMPFAKTA:

Vard 2 – Skjold 2-1 (0-1)

4. divisjon avdeling 2

Gymnasbane 5

Mål: 0-1 Daniel Aarås (42), 1-1 Preben Fauskanger (78), 2-1 Eirik Baugstø (90)

Dommer: Erlend Dalaker, Ferkingstad IL

3 poeng: Vegard Sætre, Vard 2

2 poeng: Eirik Baugstø, Vard 2

1 poeng: Petter Haraldseid, Skjold