Nordtveit utvist da Norge tapte

Sofia, Bulgaria 20180909.
i Nations Leauge mellom Bulgaria-Norge på Vasil Levski stadion i Sofia søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sofia, Bulgaria 20180909. i Nations Leauge mellom Bulgaria-Norge på Vasil Levski stadion i Sofia søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Norge tapte 1-0 mot Bulgaria i Nations League. Håvard Nordtveit ble utvist.

DEL

FOTBALL: Landslagets seiersrekke tok slutt i Sofia søndag, men Norge fortjente bedre enn 0-1-tapet som gjør Bulgaria til gruppeleder i nasjonsligaen før oktoberkampene.

Innbytter Radoslav Vasilev hadde vært på banen mindre enn ti minutter da han i det 59. minutt nikket Bulgaria i ledelse på lagets første ordentlige sjanse i kampen. Strahil Popov raidet på høyrekanten og slo et perfekt innlegg. Vasilev vant duellen med Håvard Nordtveit og styrte ballen stolpe-inn i lengste hjørne.

Inntil da hadde det virket som et tidsspørsmål før Norge skulle ta ledelsen i en kamp laget hadde dominert, selv om Bulgaria ble bedre da hjemmelaget la om fra 3-5-2 til 4-2-3-1.

Bjørn Maars Johnsen misset en kjempesjanse etter fire minutter og en ny rett før pause, og Stefan Johansen hadde også store muligheter til å plusse på målkontoen etter målene som ga tre poeng mot Kypros, men Norge fikk ikke uttelling på sjansene i Sofia.

En skuffende kveld ble fullført da Nordtveit fikk sitt annet gule kort i det 88. minutt og ble utvist.

Etter seier i årets fem første landskamper ble det tap i den sjette. Norge mistet ledelsen i nasjonsligagruppa, men har alle sjanser til å slå tilbake i oktober. Da venter hjemmekamper mot Slovenia og Bulgaria.

Selv om resultatet ble skuffende, viste Norge igjen at Lars Lagerbäck er i ferd med å bygge et lag som har mye å fare med.

Artikkeltags