Tirsdag skal han ta VM-kravet

SER MOT VM: Tom Erling Kårbø etter 11. plassen i EM i Berlin i fjor. Nå vil han til VM i Doha.

SER MOT VM: Tom Erling Kårbø etter 11. plassen i EM i Berlin i fjor. Nå vil han til VM i Doha. Foto:

Tom Erling Kårbø har fått en ekstra sjanse til å klare VM-kravet på 3000 meter hinder. I et meget sterkt felt i Zagreb tirsdag kveld.

DEL

FRIIDRETT: – Jeg har stått på venteliste til stevnet i Zagreb. Etter noen forfall kom jeg inn. Og det er jeg veldig glad for. Det blir trolig det sterkeste feltet jeg noen gang har løpt i. Og det øker sjansen for å løpe fort – og klare VM-kravet, sier 30 år gamle Kårbø fra Langevåg på Bømlo.

Tirsdagens stevne i Zagreb i Kroatia er et såkalt A-kategori-stevne i regi av det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF World Challenge Meetings). Det betyr at Kårbø får drahjelp fra flere av verdens beste løpere.

Bømlingen, som representerer Stord IL, har deltatt i tre EM, men aldri i VM. For to år siden var han et par sekunder unna kravet, men var så høyt oppe på verdensrankingen at han likevel fikk invitasjon fra VM-arrangøren i London. Da satte Norges Fri-idrettsforbund foten ned.

– Jeg har selvsagt veldig lyst til å delta i VM i Doha. Det er de store internasjonale mesterskapene som motiverer meg mest. Og VM er et mål for meg, sier Kårbø.

VM-kravet er på 8.29,00. Karbøs personlige rekord er 8.29,41. Fire ganger har han løpt på 8.29-tallet de to siste sesongene.

– Formen er bra, og jeg mener jeg har en god sjanse til å løpe under 8.29,00 for første gang, sier Kårbø.

Hvis han ikke klarer kravet tirsdag, drar han sannsynligvis til et stevne i Andujar i Spania fredag, der han er påmeldt. Det blir eventuelt siste sjanse. Den norske VM-troppen tas ut søndag denne uken, 8. september.

Kårbø har også en mulighet til å kvalifisere seg til VM via verdensrankingen. Og denne gangen har Norges Fri-idrettsforbund gitt grønt lys.

– Men det greieste hadde vært å klare kravet, understreker Tom Erling Kårbø.

VM i Doha i Qatar arrangeres fra 28. september til 6. oktober.Artikkeltags