FRIIDRETT: Totalt var det rundt 425 deltakere på årets Karmøy Maraton, fordelt på maraton, halvmaraton og 10 kilometer. I tillegg var det ca. 75 barn med på barneløpet.

– Dette er fjerde år på rad vi arrangerer Karmøy Maraton, og deltakertallet har økt for hvert år. Første året hadde vi 180 deltakere. I år har vi passert 425 utenom ungene. Det er helt fantastisk, forteller Geir Olsen i arrangementskomiteen til Karmøy Maraton.

425 deltakere betyr ny deltakerrekord for løpet som har start og målgang på Åsebøen stadion i Kopervik.

SE OGSÅ: Live resultatservice hos EQ Timing

Ny distanse

Tidligere år har det vært helmaraton og halvmaraton på programmet til Karmøy Maraton – i tillegg til barneløpet. Tikilometeren var ny i år.

– Tikilometeren er med på å øke deltakertallet totalt. På helmaraton er det en liten nedgang fra i fjor. Vi hadde litt over 100 i fjor, mens det var 85 i år.

– Det er på halvmaraton de fleste deltakerne er med. Der hadde vi rundt 250 deltakere, forteller Olsen.

– Et treningsmål for veldig mange

Flere av deltakerne Haugesunds Avis snakket med, trekker fram tidspunktet for arrangementet som et stort pluss. På denne tiden av året er det få andre idrettsarrangement som konkurrerer om deltakerne.

– Vi krasjer ikke med andre løp, heller ikke innen sykkel og triatlon, når vi legger det til andre halvdel av november. Alle andre har pakket ned, mens vi fortsatt er et treningsmål for veldig mange. Det ser ut som at det gjør at mange velger oss, kommenterer Olsen.

Andre halvdel av november betyr som kjent også at været ikke nødvendig er det beste. Ifølge Geir Olsen har de derimot vært heldige med været de fire gangene Karmøy Maraton har blitt arrangert – spesielt i år:

– En kan få alt mulig vær på denne tiden av året, men vi har vært utrolig heldige med veldig lite vind. Spesielt i år var vi heldige. Den temperaturen vi har her i dag er faktisk optimal. Det ser vi også på vinnertiden på helmaraton, på 2.36, at vi får en av de beste tidene i Norge i år.

Deltakere fra hele landet

Det ble satt ny løyperekord på helmaraton på både kvinne- og herresiden (se egen sak), og det var også gode tider på halvmaraton og tikilometeren.

– Vi ser at eliteutøvere fra andre steder i Norge har fått øynene opp for at her kan de løpe fort. På deltakerlistene våre ser vi også at vi har deltakere fra både Trondheim, Oslo, Kristiansand og store deler av Norge. Mange av dem er utøvere som samler på maratoner. Karmøy Maraton er en de vil ha med i samlingen, opplyser Olsen.

Det store flertallet av deltakerne er likevel haugalendinger. En rekke karmøybuer, haugesundere og tysværbuer var blant deltakerne.

– Det vi ønsker er at Karmøy Maraton skal være et treningsmål for mange – noe som får dem opp av sofaen og ut i aktivitet. Det føler vi at vi lykkes med.

– Dette har vært en dag over all forventning. Tilbakemeldingene vi får er også veldig gode. Helt perfekt, smiler en fornøyd Olsen.

LES OGSÅ: Kan gå mot deltakerrekord

Bildeserie

Karmøy Maraton