Får egen avdeling i nordfylket

RIVAL MED TO LAG: Rival stiller med to lag i 5. divisjon kommende sesong. Her er Hanne Nesheim Kristiansen i aksjon mot Havørn forrige sesong.

RIVAL MED TO LAG: Rival stiller med to lag i 5. divisjon kommende sesong. Her er Hanne Nesheim Kristiansen i aksjon mot Havørn forrige sesong. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Damehåndballen i Nord-Rogaland får egen avdeling i 5. divisjon kommende sesong.

DEL

HÅNDBALL: Dermed får Ingvar Gjerland og forkjemperne for damehåndballen i Nord-Rogaland ønsket oppfylt. I slutten av mai fortalte Gjerland, som representerer Avaldsnes IL, til Haugesunds Avis at de hadde startet en aksjon for å få flere damelag på banen. Nok til å ha en egen avdeling i 5. divisjon i nordfylket, for å unngå tidkrevende reiser over Boknafjorden. 

Nå kan Kjell Magne Stangeland i Region Sørvest fortelle at de starter opp en egen avdeling i Nord-Rogaland fra kommende sesong.

– Vi har foreløpig fem lag, men har også fått positive signaler fra andre klubber. Vi starter uansett opp og håper at det blir flere lag etter hvert, sier Stangeland.

Det er Nord 2, Rival 2, Åkra 2, Skånevik og Ølen som foreløpig er med.

Rival 1 har valgt å matche seg mot lag i sørfylket.

– Vi håper på Avaldsnes, Sauda og kanskje enda et lag fra Åkra, sier Stangeland.

Han har god tro på at en intern serie i Nord-Rogaland kan hindre frafall og helst rekruttere flere spillere til damehåndballen.

– Det er viktig for klubbene å ha flest mulig seniorspillere i aktivitet. Det rekrutterer ofte også trenere og ledere, påpeker Kjell Magne Stangeland.

Forrige sesong var det  bare fire damelag fra Nord-Rogaland i seriespill. Åkra i 3. divisjon. Nord i 4. divisjon. Rival og Ølen i 5. divisjon. I tillegg spilte Skånevik, som også sogner til Region Sørvest, i 6. divisjon.

Artikkeltags