17-åringer tok tak da HHK vant

TOK ANSVAR: 17 år gamle Jon Kristoffer Solvang Kringeland scoret tre mål for HHK søndag.

TOK ANSVAR: 17 år gamle Jon Kristoffer Solvang Kringeland scoret tre mål for HHK søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et ungdommelig HHK-lag tok to uhyre viktige poeng hjemme mot Urædd søndag.

DEL

HÅNDBALL: Etter en skuffende svak forstilling hjemme mot Stavanger onsdag, sendte HHK-trener Henrik Kildemand ungguttene i krigen søndag. Og det betalte seg. HHK vant 28–22 mot Urædd og styrket håpet om å overleve i 2. divisjon.

HHK startet med 17-åringene Jon Kristoffer Solvang Kringeland og Johannes Grindhaug i backrekka. De sørget for at hjemmelaget fikk en meget god start  i det viktige oppgjøret hjemme i Steinsvik Arena.

– Vi gikk raskt i ledelsen 5–1 og det var som en tung bør falt av skuldrene til spillerne, forteller sportslig leder i HHK, Olafur Gislason.

HHK ledet 15–11 til pause. Og i 2. omgang var de i realiteten aldri truet.

– Vi hadde egentlig stålkontroll, men jeg var ikke helt trygg før det var et par minutter igjen, sier Gislason, som var svært skuffet etter stortapet mot Stavanger onsdag.

– Jeg var målløs etter den kampen. Nå skal det sies at Stavanger har styrket laget og nok er bedre enn det Urædd-laget vi møtte i dag, sier Gislason.

Ny nøkkelkamp lørdag

Med dagens seier er HHK oppe i seks poeng, ligger fortsatt på sisteplass, men har nå like mange poeng som Randesund på plassen over. Og bare ett mindre enn Stavanger på sikker plass.

– Håpet lever, sier HHKs sportslige leder, vel vitende om at neste kamp blir svært viktig. Randesund borte førstkommende lørdag.

Da har han kanskje med seg de to islendingene Daniel Valtisson (keeper) og Egill Magnusson (back) som trente med HHK tidligere denne uken.

– Ian Seistrup har pådratt seg en kneskade og blir trolig ute resten av sesongen. Det er også usikkert hvor mye vår førstekeeper Jannick Lenthe kan være med framover. Derfor får Daniel og Egill beskjed om at vi ønsker dem tilbake. Jeg skal ta kontakt med dem i dag, sier Olafur Gislason søndag kveld.

Målscorere for HHK mot Urædd: August Vodder Allenberg 7, Stian Røkke Øvrebø 7, Christian Thomsen 5, Johannes Grindhaug 3, Jon Kristoffer Solvang Kringeland 3, Henrik Våge 2 og Jose Garcia 1.

Artikkeltags