Debuterer som trener for historisk mannskap

DEBUTERER SOM A-LAGSTRENER: Olafur Gislason.

DEBUTERER SOM A-LAGSTRENER: Olafur Gislason. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olafur Gislason debuterer søndag som trener for et HHK-mannskap med historisk sus.

DEL

HÅNDBALL: Gislason har vært i HHK siden 2009. Først som spiller. Siden som sportslig leder. Han har også vært assistenttrener og sågar ledet et par kamper alene.

Islendingen har spilt håndball på høyt nivå i 20, inkludert landskamper for Island og Champions League-kamper. Likvel er han spent foran trenerdebuten - i norsk 2. divisjon.

- Det er mye verre å stå på sidelinja. Så jeg er litt nervøs. Men jeg er også veldig spent, sier Gislason.

Egentlig ledet han trenerjakten i HHK, men endte opp med å ta jobben selv.

- Det er travelt. Men veldig spennende, slår Gislason fast.

Lokale unggutter

Søndag serieåpner HHK mot AK 28 hjemme i Steinsvik Arena. Og det er et ganske så spesielt HHK-lag publikum treffer denne sesongen.

For første gang har klubben ikke hentet inn noen spillere utenfra før en ny sesong. Det betyr et lag bestående av en rekke lokale unggutter, pluss finske Olli-Pekka Korpimäki (spillende assistenttrener) og danske Jannick Lenthe, som begge har slått seg ned på Haugalandet.

- Så vidt jeg har skjønt har det aldri skjedd. Det er utrolig spennende. Nå får klubben igjen får det arbeidet som er lagt ned i talentsatsingen vår, HTU. Og etter å ha vært trener selv i barneidretten i seks-sju år er det utvikling jeg gleder meg mest over. Det kommer vi til å se i år, sier Gislason.

Stallen består stort sett av lokale unggutter i alderen 17 til 20 år, med Johannes Grindhaug, Simen Schnabel, Ole Christian Haagenvik og Bjarne Røvang som de kanskje mest spennende navnene.

SPENNENDE: Johannes Grindhaug (t.v.), Jon Kristoffer Solvang og Simen Schnabel.

SPENNENDE: Johannes Grindhaug (t.v.), Jon Kristoffer Solvang og Simen Schnabel. Foto:

Har målsettingen klar

I fjor rykket HHK egentlig ned fra 2. divisjon, men fikk likevel beholde plassen. Gislason er spent på hvordan laget vil hevde seg i årets 2. divisjon.

– Hvis jeg er kaptein på en båt, føles det som om vi seiler litt i tåka. Men jeg tror vi skal kunne klare oss godt i 2. divisjon. Målsettingen er en plass midt på tabellen, sier Olafur Gislason.

Artikkeltags