Gå til sidens hovedinnhold

HHK tapte igjen – fornøyd med øvre halvdel

Artikkelen er over 2 år gammel

HHK gikk på sitt fjerde strake tap i 2. divisjon og kan allerede se langt etter oppryksstriden.

HÅNDBALL: Nærbø 2 ble for sterke i Håvikhallen lørdag ettermiddag og vant til slutt 32–27 mot et HHK-lag som måtte jage to-tre mål bak gjestene i hele 2. omgang.

– Vi spiller for dårlig i forsvar, spesielt mot slutten. Og vi gjør for mange dumme feil framover. Det er samme gamle leksa, sier en skuffet Stian Røkke Øvrebø etter kampen.

Den 22 år gamle venstrekanten scoret ni mål, men det var altså ikke nok til å sikre sesongens første seier.

HHK står nå med fire strake tap i 2. divisjon etter nedrykket fra 1. divisjon i vår.

Møllenberg kneskadet

Sportslig leder Olafur Gislason uttrykte stor optimisme før sesongstart. Han mente HHK-stallen var god nok til å vinne de fleste kampene i 2. divisjon og kjempe om opprykk.

Det kan vi allerede slå fast ikke kommer til å skje. I tillegg til null poeng etter fire kamper, er det klart at viktige Mads Møllenberg trolig mister hele sesongen på grunn av kneskaden han pådro seg i Arendal forrige helg.

– Vi har tatt med oss tapstrenden fra 1. divisjon forrige sesong. Den må vi komme oss ut av. Vi får ta kamp for kamp og satse på flest mulig seirer. Det blir ingen toppstrid, men vi er gode nok til å kjempe om en plass blant de fem-seks beste, mener Stian Røkke Øvrebø.

HHKs styreleder Johan Rokstad så kampen fra tribunen i Håvikhallen. Han erkjenner at det er urealistisk å snakke om opprykk denne sesongen.

– Vi må bruke tid og bygge opp et lag med de mange ungguttene som nå kommer opp. Vi må være fornøyd hvis vi havner på øvre halvdel denne sesongen, sier Rokstad.

Uheldig utvisning

I første omgang handler det om å spille seg ut av bunnstriden. Og det var ikke særlig oppløftende det som ble vist i Håvikhallen lørdag. Et ungt Nærbø-lag, som heller ikke hadde tatt poeng før denne kampen, fikk for lett spillerom i HHK-forsvaret. I tillegg ble det for mange personlige feil framover.

I 1. omgang vekslet lagene om ledelsen, men en utvisning noen minutter før pause ble skjebnesvanger for HHK. Nærbø benyttet anledningen til å øke til en firemålsledelse før lagene skiftet side (17-13). Den klarte HHK aldri å ta igjen. Men de var oppe på bare ett mål bak to ganger i 2. omgang. Uten å komme foran.

16-åring i mål

16 år gamle Bjarne Røvang (fyller 17 i november) var i Jannick Lenthes skadefravær den eneste keeperen i HHK-troppen lørdag. Han spilte sin første hjemmekamp for A-laget.

Og unggutten klarte seg bra. Han hadde flere gode redninger, men heller ikke Røvang klarte å gjøre en forskjell.

Neste kamp for et HHK-lag i poengnød er borte mot Stavanger onsdag i neste uke.

Disse scoret for HHK: Stian Røkke Øvrebø 9, Olli-Pekka Korpimäki 6, Ian Seistrup 6, Anders N. Dalen 3, Christian Thomsen 2, August Vodder Allenberg 1.

Kommentarer til denne saken