HHK vant, men rykker ned

3. DIVISJON NESTE: Olli-Pekka Korpimäki og HHK i aksjon mot Herkuels i Håvikhallen søndag.

3. DIVISJON NESTE: Olli-Pekka Korpimäki og HHK i aksjon mot Herkuels i Håvikhallen søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HHK gjorde jobben, men fikk ikke hjelpen de trengte for å berge plassen i 2. divisjon. Åkra blir værende i 3. divisjon.

DEL

HÅNDBALL: Det var duket for en spennende helg for herrehåndballen på Haugalandet. Satsingsklubben HHK kjempet for livet i 2. divisjon. Åkra kunne legge grunnlaget for opprykk til 2. divisjon.

Det gikk galt med begge klubbene, som nå møtes i 3. divisjon neste sesong. Der vi allerede finner Avaldsnes – og kanskje Rival som fortsatt har en mulighet til å rykke opp fra 4. divisjon.

Så gjenstår det å se om HHK fortsatt har et A-lag neste sesong.

De gjorde i hvert fall sin jobb i helgen. Lørdag vant de 23–22 mot ØIF Arendal Elite 2 etter en thriller i Haraldshallen. Søndag vant de 26–22 mot Herkules i Håvikhallen.

Men det hjalp ikke så lenge Urædd vant sin bortekamp mot ØIF Arendal søndag, for øvrig hele 37–25. Dermed endte HHK nest sist i avdelingen rykker ned sammen med Sandnes 2.

Sandnes 2 tapte 28–31 mot Nærbø 2 i siste runde søndag.

Bare nesten for Åkra

I 3. divisjon måtte Åkra vinne begge helgens kamper på Sørlandet for å ha en sjanse til å rykke opp. Det begynte godt med seier 25–23 over serieleder AK-28 lørdag, men søndag var marginene imot og det endte uavgjort 33–33 mot Randesund 2.

Med seier i siste kamp hjemme mot Kåsen torsdag vil Åkra komme opp i like mange poeng som AK-28. Men sørlendingene går foran på innbyrdes oppgjør ettersom de vant hele 26–17 på Karmøy i desember.

Artikkeltags