FOTBALL: 43-åringen kommer inn etter at tidligere assistent Anton Joore og AaFK ble enige om å avslutte samarbeidet. Lars Bohinen er meget fornøyd med å få Loberto som assistent.

– Jeg er glad for å ha fått en trener med meg som kan 1. divisjon godt, som driver sine egne deløvelser med autoritet og som kan utfylle meg og mine mangler på en utmerket måte. Vi vil få en tydelig og klar arbeidsfordeling, sier Bohinen i en pressemelding fra klubben.

Loberto flyttet til Norge i 2005 og jobbet som utviklingsansvarlig, toppspillerutvikler og assistenttrener i Vålerenga fram til 2013. De to neste årene var han analyseansvarlig i Rosenborg.

Deretter ble han Mark Dempseys assistent i Haugesund og ble forfremmet til hovedtrener da Dempsey ga seg. I fjor var han hovedtrener i Fredrikstad, men trakk seg i slutten av oktober da laget var på vei ned i 2. divisjon.

– Jeg er veldig takknemlig for at Aalesund har gitt meg muligheten til å jobbe i en klubb med lang fotballtradisjon, stort potensial og store ambisjoner, sier han.