Her får Kjell Bjelland fra Djerv 1919s HC-lag ildsjelpris

ILDSJEL: Kjell Bjelland fra Djerv 1919s HC-lag.

ILDSJEL: Kjell Bjelland fra Djerv 1919s HC-lag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg mottar en slik flott pris i ydmykhet, sier Djerv 1919s Kjell Bjelland om den første ildsjelprisen til Anton Holtens minnefond.

DEL

PRIS: I 1989 startet han Djerv 1919s HC-lag i fotball, og siden den gang har Kjell Bjelland vunnet alt ifra Rogaland fylkeskommunes tilgjengelighetspris til Haugesund kommunes idrettspris.

Nå kan han smykke seg med nok en pris, nemlig ildsjelprisen til Anton Holtens minnefond.

– Jeg mottar en slik flott pris i ydmykhet. Samtidig er det positivt med anerkjennelse for aktivitetene jeg bruker litt energi på, og da flott at det blir litt fokus på aktivitet for alle. Flere får øynene opp for tilbudene som finnes i dag, noe som også kan gi impulser til nye muligheter for flere, sier Bjelland til Haugesunds Avis, og legger til:

– Jeg takker så mye til Anton Holtens venner og familie for et flott initiativ, helt i tråd med måten han levde sitt liv på.

Prisen, som er på 10.000 kroner, ble delt ut for første gang lørdag under Vikedal Roots Festival.

Holten, som mistet livet i en ulykke i Bergen 23. september i fjor, hadde var involvert i festivalen i flere år – og hadde takket ja til å være med i styret før han omkom.

Tidligere i år ble det arrangert en minnekonsert for å hedre Holten. I tillegg ble det opprettet en minnekonto, som skal resultere i to priser hvert år.

«Den ene prisen går til en ildsjel, som vi mener Anton var. Den andre prisen går til et ungt musikertalent innenfor roots-sjangeren, som speiler Antons innsats for Rootsen i mange år», heter det fra minneforeningen.

Bjelland fra Djerv 1919s HC-lag vant altså den første ildsjelprisen, mens FYK fra Imsland fikk musikerprisen.

Artikkeltags