TRIATLON: Som Haugesunds Avis skrev tirsdag, blir det dobbel dose Ironman i Haugesund i sommer. Altså både hel- og halvdistanse.

– Det er overraskende mange som har tatt kontakt for å si at de ønsket 70.3-distansen i Haugesund og/eller Norge i 2018, begynner Ironman-sjef Ivar Jacobsen om den overraskende nyheten at det blir halvdistanse i Haugesund i år også.

Planen var nemlig at det bare skulle arrangeres heldistanse – for aller første gang. 

– Så da sjekket vi om logistikk gikk opp og hørte noen ganger med Ironman om det kunne la seg gjøre. Vi fikk ok når vi var på Europa-møte for to uker siden, så da var det bare å gi gass, sier Jacobsen, og legger til:

– Det vil nok også gjøre overgangen fra 70.3 til full(distanse) litt mykere.

Han bekrefter at det er flest lokale deltakere som har tatt kontakt om halvdistansen.

– Men det er også en del internasjonale, sier Jacobsen, som har jobbet med å få noen andre norske byer til å overta den såkalte 70.3-distansen.

Bergen sa til slutt nei, mens Drammen har et håp om å få det til neste år.

– Blir det dobbel dose Ironman i Haugesund neste år også?

– I utgangspunktet er dette bare i 2018, så får vi se hva vi ender på etter hvert, sier han.

Det er satt et tak på 2.000 deltakere.

– Totalantallet for begge distansene er uforandret, så nå blir det spennende hvordan det vil fordele seg. Det som uansett blir veldig kjekt er for dem som bekymrer seg for å være alene/sist i løypa på 70.3-distansen. De vil i år ha mange utøvere rundt seg på løpedelen hele veien. Da har vi gjort terskelen enda lavere for å våge å prøve, sier Jacobsen.