– Det blir en magisk lørdag

DISSE STÅR BAK SYSCO CHALLENGE: Erik Søvig (Hårfagrerittet),  Frank Vikingstad (Sysco), Trygve Voll (HIL), Kjell Åge Kallevik (FKH) og Øystein Grønhaug (Kvednatunet, Grøndhaug Eiendom),

DISSE STÅR BAK SYSCO CHALLENGE: Erik Søvig (Hårfagrerittet), Frank Vikingstad (Sysco), Trygve Voll (HIL), Kjell Åge Kallevik (FKH) og Øystein Grønhaug (Kvednatunet, Grøndhaug Eiendom),

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag er det klart for Sysco Challenge.

DEL

HAUGESUND: Lørdag går startskuddet for den aller første utgaven av Sysco Challenge–Steinsfjellet opp i Haugesund.

Sysco Challenge er et ca. 4,5 km langt bakkeløp fra Kvednatunet, på nedsiden av Stemmen og opp til Steinsfjellet.

Det blir tre forskjellige konkurranser. En der du kan løpe/gå hele distansen, en kun for syklister og en duatlon der det sykles først, før du tar runde to til fots. Syklistene blir sluppet av gårde først.

Onsdag morgen hadde over 130 meldt seg på.

– Det er vi ganske fornøyd med. Vi tror vi skal klare målet på 200 pluss, sier Jan Erik Søvig fra Hårfagrerittet, som er en av arrangørene.

Kunne tippe tiden

De siste ukene har de hatt flere konkurranser på Facebook, der en skal gjette tiden til forskjellige som har testet løypa. I tillegg har det vært flere fellestreninger opp til Steinsfjellet.

– Responsen rundt hele arrangementet virker egentlig helt enorm. Det har vært morsomt å se. Så får vi håpe det gjenspeiler seg på lørdag. At mange kommer seg ut for å se på eller delta selv, sier han.

En av dem som testet løypa er motbakkespesialst Thomas Finshus. Han løp opp på 17.37.

– Det som blir spennende å se er hvor mange syklister som klarer å slå den tiden. Jeg tror ikke det er mange, sier Søvig.


Han syklet løypa selv på tirsdag.

– Da jeg kom hjem på kvelden så jeg at mange hadde syklet i trassen i går. Det var et par sterke tider nede på 14-tallet. Det finnes en del sprekinger på Haugalandet, sier han.

Nydelig utsikt

Men tanken bak Sysco Challenge er først og fremst å få folk opp fra sofaen og ut i aktivitet. Det vil ikke bli premiering av vinnerne i de ulike konkurransene, men alle stiller på lik linje i trekning av premier.

– Det blir ikke kåring av vinnerne.  De som vil får vite hvilken tid de har brukt opp, men dette blir ikke publisert noe sted, sier Søvig.


Han forteller at du kan melde deg på helt fram til start lørdag.

– Til de som vurderer å bli med: Hvorfor skal de hive seg på?


– Det er meldt knallvær. Og på toppen venter nydelig utsikt, god mat og topp stemning. Det blir en magisk lørdag, sier han.


Programmet lørdag:

10–11.55: Henting av startnummer
12.00: Start sykkel og duatlon. Her blir det intervallstart med ti sekunders intervaller.
Ca 12.15: Start for de ivrigste løperne. Intervallstart med maks fem løpere av gangen, med fem sekunders intervaller.
Ca 12.20–12.30: Åpen start for resten
Ca 13.30–13.45: Loddtrekning av premier

Artikkeltags