Spenstig sommerskole

INNSATS: Katrine Westerlund (13) var en av de 30 deltakerne som slengte seg rundt i sanden med stor iver. Alle foto: Alf-Robert Sommerbakk

INNSATS: Katrine Westerlund (13) var en av de 30 deltakerne som slengte seg rundt i sanden med stor iver. Alle foto: Alf-Robert Sommerbakk

Artikkelen er over 5 år gammel

Sandvolleyballspiller Janne Kongshavn trives bare bedre og bedre i rollen som trener.

DEL

SANDVOLLEY: Fem strake sommere har den lokale sandvolleyballprofilen Janne Kongshavn, i samarbeid med KFUM Haugesund Volleyball, samlet barn og unge til sin årlige sandvolleyballskole.


– Det er selvsagt veldig kjekt at vi har fått det til i fem år, så får vi se om det blir flere også. Det står ikke på lysten, men det er jo litt jobb å få det til. Og så kommer det an på om vi skal til OL og sånn, sier hun.


OL i Rio de Janeiro, Brasil neste sommer er nemlig det store målet for Kongsahvn. Torsdag handlet imidlertid alt om 30 unge sandvolleyballspirer på sandvolleyballbanene i Haraldsvang.

Stor konkurranse

– Deltakerantallet er det samme som i fjor og jeg synes det er bra. Det er jo stor konkurranse med mange forskjellige tilbud for barna på denne tiden. Det som er litt ekstra kult er at vi har tilreisende fra både Hordaland og Stavangerområdet, forteller hun.


I år er deltakerne delt inn i to parallelle grupper etter alder, der begge gruppene har to økter på halvannen time, avbrutt av en times lunsjpause.

Med seg som instruktører har hun ektemann og landslagsspiller Øivind Hordvik, samt landslagskollega Janne Pedersen. Og Kongshavn stortrives i rollen som trener.


– Jeg føler at jeg kan ganske mye om sandvolleyball etter hvert, og da er det bare stas å få lov til å videreformidle det. Og disse barna er jo bare helt nydelige. Nivået vi har i år er kanon, til og med nybegynnerne er kjempeflinke og innsatsen er upåklagelig, smiler hun.


13 år gamle Katrine Westerlund har vært deltaker på sandvolleyballskolen tidligere. I år hadde hun også tatt med seg venninnen Eirin Jacobsen (12).


– Janne er ganske flink til å rette på feil, sier Katrine.

– Og så er hun ganske flink til å forklare, tilføyer 12 år gamle Eirin.

Artikkeltags