Søker etter «tvillinger»

UTVIDER TILBUDET: Haugesund Triathlonklubb og leder Kurt Misje.foto: alfred aase

UTVIDER TILBUDET: Haugesund Triathlonklubb og leder Kurt Misje.foto: alfred aase

Artikkelen er over 3 år gammel

«Team Tvilling» blir starten på en handikapgruppe i Haugesund Triathlonklubb.

DEL

TRIATLON: Norges Triathlonforbund har fått midler til innkjøp av utstyr for å starte opp en handikapgruppe hos en av landets triatlonklubber.

– På grunn av vårt engasjement og arbeid med barn og ungdom er vi blitt valgt ut til å være pilot i prosjektet. Målet vårt er at denne gruppa skal være mest mulig integrert med resten av aktiviteten vår, slik at man kan trene sammen, forteller leder i Haugesund Triathlonklubb (HTK), Kurt Misje.

HTK vil i første omgang få disponere tre sett med utstyr. Hvert sett består av en kajakk med sele, en sykkel og en løpestol. Utstyret er på plass i Haugesund.

Søker tre par

Klubben ønsker nå å få tak i tre tvillingpar som kan dra i gang med triatlon basert på det utstyret de har fått.

Misje understreker at «tvillingene» ikke må være ekte tvillinger, men en handikappet og en funksjonsfrisk som går sammen.

– Et team kan bestå av foreldre/ungdom, kamerater, entusiaster som ønsker å hjelpe til med å gi handikappede en slik opplevelse, sier Misje som gleder seg til å komme i gang.

– Disse tre parene kan trene og konkurrere sammen, hver for seg og sammen med HTK. Samtidig er det håp om at dette kan være begynnelsen til en større gruppe som kan skape et godt mestringsmiljø, forteller Misje.

Kommer fra Danmark

Prosjektet er inspirert av «Team Tvilling» i Danmark. De vil komme til Haugesund og gi opplæring i utstyr og holde foredrag om sine opplevelser.

– Målet er at vi får minst tre «Team Tvilling»-deltakere til neste års Haugesund Triatlon, sier Misje.

Han oppfordrer interesserte «tvillingpar» om å ta kontakt.

– Det hadde vært gøy om vi så vidt kunne i gang allerede under Karmøy Maraton neste helg, sier en entusiastisk triatlonsjef.

Artikkeltags