Her er vinnerne av idrettsprisen i Haugesund

BLIR HEDRET: Haugesund Turnforenings RG-gruppe, her ved Feyme Mestanli (t.v.), Kaisa Dalen Jensen (i midten) og Elise Fjeldheim (t.h.).

BLIR HEDRET: Haugesund Turnforenings RG-gruppe, her ved Feyme Mestanli (t.v.), Kaisa Dalen Jensen (i midten) og Elise Fjeldheim (t.h.). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Haugesund Turnforenings RG-tropp får heder og ære av kommunen sin.

DEL

IDRETTSPRIS: «Et utvalg bestående av ordfører, leder av oppvekststyret, leder av Idrettsrådet og avdelingsleder idrett i Haugesund kommune har besluttet å tildele idrettsprisen i 2018 til Haugesund Turnforening sin RG-tropp bestående av Kaisa Dalen Jensen, Feyme Mestanli, Selma Karlsen, Elise Fjeldheim, Emilie Saltvedt og Stela Sultanova (trener), med bakgrunn i deres resultater i 2017», skriver kommunen i en pressemelding.

Prisen tildeles for beste idrettslige prestasjon i foregående år, ifølge statuettene.

Utdelingen vil skje under nyttårsmottakelsen på Festiviteten 6. januar.

Vant NM-gull på hjemmebane

Her er begrunnelsen til kommunen:

«Haugesund Turnforening ved RG-troppen tildeles Haugesund kommunes idrettspris i 2018 med bakgrunn i deres prestasjoner gjennom foregående år. Troppen har gjennom mange år markert seg i norgestoppen innenfor idretten rytmisk gymnastikk. I 2017 ble troppen historiske da de tok sitt første senior NM-gull på hjemmebane under Landsturnstevnet i Haugesund. I tillegg vant troppen Norgescupen i 2017 og ble dermed også tatt ut til å representere Norge under VM i rytmisk gymnastikk i Italia.

Veien mot toppen har vært lang og krevd uendelig mye trening av jentene. Uten et godt samhold og målbevisste jenter hadde nok ikke dette vært mulig. Troppen har vist en enorm treningsvilje og vært med å utvikle en treningskultur i klubben som er viktig for de unge utøverne som kommer bak. Troppen har trent sammen i 11 år og avslutter nå den lange reisen med å toppe resultatene i sitt avslutningsår i 2017. Mye av æren tillegges også trener Stela Sultanova for den innsatsen og treningskulturen hun har brakt inn i gruppen».

HELE VINNERGJENGEN SAMLET: F.v.: Kaisa Dalen Jensen, Emilie Saltvedt, Feyme Mestanli, trener Stela Sultanova, Selma Karlsen og Elise Fjeldheim.

HELE VINNERGJENGEN SAMLET: F.v.: Kaisa Dalen Jensen, Emilie Saltvedt, Feyme Mestanli, trener Stela Sultanova, Selma Karlsen og Elise Fjeldheim. Foto:

I samme pressemelding skriver kommunen at idrettsstipendet for 2018 blir tildelt Nora Flatebø Skiftestad og Thea Herløe fra Haugesund Turnforening.

Stipendet er på totalt 50.000 kroner, og deles likt mellom de to, altså 25.000 kroner på hver.

Tatt ut på juniorlandslaget

«Nora Benedicte Flatebø Skiftestad og Thea Herløe er begge 12 år gamle og meget lovende og unge gymnaster innen turngrenen rytmisk gymnastikk (RG). Begge er nylig tatt ut til det norske juniorlandslaget i RG for 2018, bestående av en tropp på 10 jenter født i 2004/2005. Jentene representerer Haugesund Turnforening og er historiske da det er første gang at to jenter fra Turnforeningen har to utøvere med på det samme landslaget. For å lykkes i rytmisk gymnastikk kreves det store mengder trening, og jentene legger nå ned hele 15–20 treningstimer per uke.

Nora Benedicte Flatebø Skiftestad beskrives som en meget elegant gymnast som har hatt en fin utvikling som nå har ført henne inn på det norske juniorlandslaget. Nora har tidligere også vært aktiv innen håndball, men satser nå for fullt på RG.

Thea Herløe kjennetegnes i turnmiljøet som en kjapp gymnast med mye tempo i seg. Thea har vunnet alle krets- og nasjonale konkurranser hvor hun har deltatt, både i 2016 og i 2017. Thea har tidligere også vært aktiv innen ballet, men har nå bestemt seg for å satse for fullt på RG.

Stipendvinnerne er begge meget lovende utøvere innenfor sin idrett. Idretten krever ekstremt mye trening for å nå toppen. Begge vinnerne har vist en enorm motivasjon for å lykkes, og det er en glede å kunne støtte Nora og Thea på deres vei videre i deres idrettskarriere», heter det i begrunnelsen til kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken