EGERSUND: - Vi burde gamblet mer den siste halvtimen. Det tar jeg kritikk på. Jeg håpet at Egersund skulle åpne seg mer opp mot slutten. Og vi hadde en plan om å flytte flere spillere høyere i banen. Vi hadde scenariet klart. Men så gikk tiden og

de fikk en mann utvist. Da la vi bort de planene. I ettertid ser jeg at vi burde gamblet hardere for å vinne. Men dette er læring for meg også, sier Vard-trener Knut Erik Folland.

- Og nå kan dere glemme opprykk?

- Ja. 0-0 var ikke det vi hadde tenkt oss. Vi hadde håpet å ta Egersund, og vi hadde muligheten til å ta dem. Vi åpnet litt famlende da det var mye dueller og lite spill. Men vi tok tak det siste kvarteret av 1. omgang og fikk spillet inn i vår rytme. 2. omgang er rotete. Vi tar ikke vare på overgangsmulighetene. Og vi klarer ikke å vende spillet. Alt i alt en litt rotete kamp der 0-0 var et riktig og rettferdig resultat, sier Knut Erik Folland.

Langt mellom sjansene

Toppkampen i 2. divisjon, som Vard måtte vinne for å ha et realistisk håp om opprykk, var tett og jevn med svært få store sjanser.

Vard var best i 1. omgang og skapte en stor sjanse like før pause da en aktiv Anders Underhaug på venstrekanten fant Bob Sumareh med et godt innlegg. Men Vard-spissen headet hårfint utenfor fra kort hold.

Rødt kort til Egersund

Vard startet best også etter pause. Men Egersund jobbet seg inn i kampen og hadde en god periode midtveis i omgangen. Ti minutter før slutt fikk hjemmelagets Kim Robert Nyborg sitt andre gule kort for dagen og måtte forlate banen.

Med én mann mer hadde Vard initiativet i innspurten, men bortsett fra en heading over fra Sumareh, ble det aldri veldig farlig foran EIK-keeperen.

Ingen var fornøyd med 0-0

Dermed ebbet det ut med 0-0. Et helt greit resultat mellom to jevne og godt organiserte lag. Men et resultat ingen av lagene var helt fornøyd med.

Vard er i praksis ute av opprykkskampen, og Egersund, som for første gang i klubbens historie kan rykke opp i 1. divisjon, dumper ned på 2. plass hvis Ull/Kisa vinner borte mot Fløy søndag.

- Kjipt at det ikke blir opprykk. Jeg føler vi har vært det beste laget i avdelingen denne sesongen, sier Vard-kaptein Roy A. Miljeteig.

Mange tilskuere

Det var 1108 tilskuere i Idrettsparken i «Okka by» lørdag ettermiddag. Ingen i presselosjen kunne huske sist det var så mange på en seriekamp i Egersund.

Minst 25 år siden, var det nærmeste vi kom.

Dette er status:

Egersund (51 poeng) har igjen Donn (h) og Odda (b)

Ull/Kisa (49) har igjen Fløy (b), Odd 2 (h) og Fana (b)

Vard har (47) har igjen Odda (h) og Fyllingsdalen (b)

Kampfakta med spillerbørs

Egersund – Vard 0-0 (0-0)

2. divisjon avdeling 3

Idrettsparken

Målsjanser: 2-2

Banens beste:  Erlend Drivenes, Vard

Gult kort: Lars Jørgen Mork, Kim Robert Nyborg, EIK, Thorvald Trætteberg, Vard

Rødt kort: Kim Robert Nybog, EIK (to gule, 80)

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Tilskuere: 1108

Vard 4-2-3-1: Helge Sandvik 6 – Thorvald Trætteberg 5, Erlend  Drivenes 7, Simon Balm 6, Anders Underhaug 6 – Jørn H. Lilleng 5, Thore B. Pedersen 5 – Tom Undheim 4 (Fredrik Deilkås fra 86), Roy A. Miljeteig 6, Andreas Ulland Andersen 5 – Bob Sumareh 6

Slik var kampen:

Her får du fortløpende oppdatering av de viktigste hendelsene

Slutt: 0-0

90. min. Dette ser ut til å gå mot 0-0.

86. min. Deilkås inn for Undheim. Sumareh i god posisjon, men får ikke skutt.

82. min. Mulighet for Vard. Sumareh når en høy ball før keeper, men headingen går over.

80 min. Kim Robert Nyborg får sitt andre gule kort for å obstrahere et Vard-frispark midt på banen. Dermed spiller Vard 11 mot ti de ti siste minuttene

75. min. Fortsatt 0-0. Kampen i ferd med å åpne sg litt opp. EIK har vært best de siste ti minuttene.

71. min. Godt EIK-innlegg fra venstre. Hårtustene til Balm redder Vard.

66. min. Ny stor sjanse til EIK. Perttamo blir spilt alene gjennom, men Sandvik kommer raskt ut og redder glimrende.

63. min. Stor sjanse til EIK. Kommer rundt på kanten, 45 grader ut, Nyborg har god tid, men satter ballen i fanget på Sandvik.

60. min. Forsatt 0-0 og fortsatt jevnt. Vard har ballen mest. Ingen av lagene makter å skape store sjanser.

50. min. Miljeteig lobber ballen over fra meget god posision. For god, linjemannen er oppe med flagget. EIK har tatt ut Cato Hansen og satt inn Mathias. K. Pettamo. Han scoret to mål da Egersund vant 4-1 i Haugesund i vår.

48. min. Ulland Andersen kommer rundt på venstrekantem. Miljeteig tar ned ballen, men får ikke dreis på skuddet. Keeper redder enkelt.

2. omgang i gang. Over 1108 tilskuere. Det høyeste antallet på en seriekamp på minst 25 år i Egersund, ifølge lokale "eksperter" på pressetribunen.

Pause: 0-0. Vard skapte kampens eneste store sjanse så langt da Sumareh headet utenfor etter 42 minutter. En kamp mellom to gode og godt organiserte lag. Vard har hatt ballen mest og vært hårfint bedre enn vertene i 1. omgang. Vard må vinne om de skal ha et realistisk håp om opprykk. Det blir garantert en spennende 2. omgang.

45. min. Gult kort til Kim Robert Nyborg, EIK. Feller Underhaug bakfra.

42. min. Kampens første sjanse. Og den er stor. Underhaug kommer til linja og legger ut til Sumareh som header like utenfor fra fem meter. Der er Vard nære.

40. min. Frispark til EIK på hjørnet av sekstenmeteren. Sandvik redder enkelt.

39. min. EIK på en farlig visitt, men Cato Hansen er ikke venn med ballen og raske Simon Balm rydder opp.

34. min. Cato Hansen setter ballen i mål bak Helge Sandvik, men blir korrekt avblåst for ulovligheter mot Erlend Drivenes.

33 min. Kampens beste angrep. Underhaug blir spilt gjennom på venstrekanten, men innlegget går i klypene til EIKs keeper.

31. min. Frispark til Vard på 20 meter. Ulland Andersen skyter i muren.

30. min. Fortsatt 0-0. Vard har bra kontroll. EIK har ikke vært i nærheten av målsjanse. Vard har hatt et par halvsjanser.

26. min. Anders Underhaug i god innleggsposisjon innenfor 16-meteren, men sender ballen bak mål.

25. min. Gult kort til Lars Jørgen Mork, EIK. Holder igjen Ulland Andersen.

17. min. Gult kort til Thorvald Trætteberg, Vard.

15. min. Fortsatt 0-0. Inge store sjanser. Vard har vært litt bedre enn vertene.

9. min. Bob Sumareh header i tverrligger, men blir avvinket for offside.

8. min. Roy Miljeteig dribler halve EIK-forsvaret, men skuddet blokkeres.

6. min. Bob Sumareh kommer fri på venstrekanten. Men det blir for skrått og skuddet går langt utenfor.

Kampen er i gang

Vard starter med dette laget: Helge Sandvik – Thorvald Trætteberg, Erlend Drivenes, Simon Balm, Anders Underhaug – Jørn H. Lilleng, Thore B. Pedersen – Tom Undheim, Roy A. Miljeteig, Andreas Ulland Andersen – Bob Sumareh