Nordtveit-trener kan havne i Bayern

Håvard Nordtveit speidet utover San Marino dagen før Norges møte mot lilleputten i VM-kvaliken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håvard Nordtveit speidet utover San Marino dagen før Norges møte mot lilleputten i VM-kvaliken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Håvard Nordtveit har ristet av seg smellen mot Liverpool, men er spent på om han får beholde trener Julian Nagelsmann. Det får han trolig, ifølge tyske medier.

DEL

FOTBALL: Storklubben Bayern München står uten trener og Hoffenheims 30 år gamle trener er blant kandidatene som peker seg ut når sørtyskerne skal finne Carlo Ancelottis erstatter.

– Spekulasjoner skal ikke jeg legge meg opp i, men det er helt normalt at de kommer når du har en så ung trener, som attpåtil kommer fra Tyskland, og som har hatt stor suksess etter at han tok over Hoffenheim, sier Nordtveit.

– Han har en spillestil som kan passe i de fleste storlag. Vi får bare se, men jeg håper virkelig at han kan være min trener lengst mulig, for det er veldig kjekt å spille under ham, fortsetter bundesligaproffen overfor NTB.

Natt til torsdag kom avisoverskriftene som trolig gjør at Nordtveit kan puste lettet ut. I følge den tyske avisa Bild skal Jupp Heynckes (72) trene den tyske storklubben Bayern München ut sesongen. Dette er foreløpig ikke bekreftet fra den tyske klubben.

Fikk låne Bayern-talent

Nagelsmann var i unge år i rekkene til Bayern-nabo 1860 München.

– Han er en veldig moderne trener som har lyst til å spille med risiko Han sier klart og tydelig at vi skal prøve å spille oss ut bakfra når motstanderen står høyt og vil presse. Blir det en feil eller stor sjanse, er det greit, sier Nordtveit om sin sjef i Tyskland.

– Når du ser på laget vårt, er det veldig ungt. Og Hoffenheim er blitt en veldig attraktiv klubb, som mange unge spillere vil spille for. Nå fikk vi Serge Gnabry på lån fra Bayern München. Han er en fantastisk spiller og et svært stort talent. Det forteller litt om Hoffenheim når han kom til oss.

Har lagt Liverpool-bom bak seg

Nordtveit nyter stor tillit i Hoffenheim. Det så mørkt ut for nordmannen da han ble byttet ut etter 23 minutter på stillingen 0–3 i Champions League-kvalifiseringen mot Liverpool i august.

– Vi vinner og taper sammen, uansett om man gjør feil. Alle er under samme vinger. Den kampen er glemt for lenge siden. Jeg har fått mye spilletid i Hoffenheim etter det. Vi har hatt en fantastisk start på sesongen, og jeg håper vi kan ta poeng videre mot jul. Det er et utrolig hardkjør og tøft program med tre kamper i uken, men vi sanker støtt og stadig poeng hver eneste helg i Bundesliga og ligger på annenplass med Bayern, sier Nordtveit.

I europaligaen derimot har det buttet og tyskerne står poengløse etter to kamper.

– Vi har ledet 1-0, men tapt 1–2. Det er ikke umulig å gå videre, men vi skulle helst hatt mer enn poeng enn null etter to kamper. Bundesliga er selvfølgelig viktigst. Nå er det fire plasser som er direktekvalifisert til gruppespillet, fremfor kvalifisering for noen lag. Det sier at Bundesliga er på vei opp. Kan vi klarer en CL-plass, er det utrolig sterkt, men det er mange poeng igjen å sanke, sier Nordtveit.

Denne uken spiller han to kamper for Norge mot San Marino (torsdag) og Nord-Irland (søndag).

Artikkeltags