Hektet av forbundet

Nedtur: Trener Mika Tasala er løst fra kontrakten med Haugesund Seagulls. Klubben har ikke råd til å ha lønnet trener i 3. divisjon.Foto: Terje Størksen

Nedtur: Trener Mika Tasala er løst fra kontrakten med Haugesund Seagulls. Klubben har ikke råd til å ha lønnet trener i 3. divisjon.Foto: Terje Størksen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Haugesund Seagulls ble nylig seriemestere i 2. divisjon. Neste sesong spiller klubben i 3. divisjon. I beste fall.

DEL

Onsdag kom meldingen leder i Haugesund Ishockeyklubb, Trond H. Martinsen fryktet.


Norges Ishockeyforbund har vedtatt at det skal være tillatt med bare sju utenlandske spillere i de tre øverste divisjoner.
Haugesund Seagulls har per i dag bare fire norske spillere i A-stallen.

– Vi trenger minst 17 spillere i A-stallen. Vi har ikke noe valg. Fristen for å melde på lag til neste sesong går ut 16. mai.

Neste torsdag har vi styremøte. Da vedtar vi å ikke melde på lag i 2. divisjon. Så får vi se om vi melder på et lag i 3. divisjon.

Dette er et kraftig tilbakeslag for utviklingen av klubben, sier Trond H. Martinsen.

– Viktig med A-lag

Han mener det er viktig for klubben å ha et A-lag.

– A-lagsspillerne er forbilder for våre unge spillere. Flere av de utenlandske spillerne har også viktige roller som trenere for våre ungdomslag, påpeker Seagulls-lederen. Han legger ikke skjul på at alle som jobber rundt lagene i Seagulls nå er svært skuffet.

– Jeg forstår at Norges Ishockeyforbund begrenser antall utlendinger i Get-ligaen og i 1. divisjon. Men for oss er dette tragisk. Vi har jobbet steinhardt for å komme dit vi er i dag. Det blir vanskelig å bygge entusiasme og drive den dynamiske utviklingen videre når A-laget nå må ned i den sportslig langt mindre interessante 3. divisjonen, sier Martinsen.

I møter med Norges Ishockeyforbund har han bedt om forståelse for at utlendinger er nødvendig for å bygge opp ishockey-miljøet i og rundt nye ishaller. Forgjeves.

Martinsen har i etterkant av forbundets vedtak sett seg nødt til å løse A-lagstrener Mika Tasala fra kontrakten.
– Vi har ikke råd til en lønnet trener i 3. divisjon, sier han.

– Må ha like vilkår

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, forstår at enkelte klubber kan få det tøft.

– Men det må være slik at lagene i en divisjon spiller mot hverandre på like vilkår, sier Salsten til nettstedet icingstudio.com.

Artikkeltags