HÅNDBALL: 18 år gamle Fredrik Utengen er født og oppvokst i Lier, like utenfor Drammen. Før sesongen hadde han tilbud fra klubben han alltid har ønsket å spille for, men han valgte HHK.

Også fjorårets gullvinner, Fyllingen, ønsket seg Utengens tjenester.

Hovedgrunnen til at Utengen valgte HHK, var ønske om spilletid, men lønnstilbudet fra HHK var adskillig bedre enn fra de andre klubbene.

– I HHK tjener jeg 7000 kroner i måneden. Tilbudet fra Drammen lå på mellom 2000 og 3000. Fyllingen kunne tilby mellom 1000 og 2000, sier Utengen, som til daglig jobber i barnehage.
Han understreker at lønnstilbudet ikke var avgjørende for hans klubbvalg.

– Ikke bra

Svein Erik Bjerkrheim er markedssjef i Drammen Håndball. Den tidligere landslagskjempen har ikke særlig sansen for lønnskarusellen knyttet til unge spillere.

– Den norske klubbhåndballen sliter nok med økonomien som det er, og vi i Drammen ønsker ikke å være med på et lønnsjag. Det er ikke bra. Vi kan ikke drive å betale flere tusen kroner i måneden for en ung spiller, sier han.

Betydelig reduksjon

Leder i sportslig utvalg i HHK, Nils Andreas Røher, vil ikke kommentere enkeltspilleres kontrakt, men uttaler seg på generelt grunnlag.

– Lønn er en utfordring. Men hvem vil komme til Haugesund for 1500 kroner i måneden? Vi må selvsagt betale noe mer, sier Røher.

Han legger til at lønnspolitikken i HHK er forsvarlig.

– Alle i klubben har gått ned i lønn i forhold til fjoråret, og de nye spillerne ligger lavere enn noen gang. Jeg vil anta vi har redusert lønnsutgiftene med mellom 30 og 40 prosent. I motsetning til andre klubber forsøker vi å ikke skille så mye. Alle trener like mye og legger ned den samme innsatsen, sier Røher.

Revansjesugne

I morgen tar HHK imot Drammen til fjerde runde i cupen. Utengen gleder seg til å møte storlaget.

– Det blir moro. Til tross for at vi tapte mot dem i første serierunde, har jeg troen, sier unggutten.

Etter onsdagens tap mot nedrykksdømte Bækkelaget, melder Utengen om revansjelyst i HHK-leiren.

– Vi var temmelig sure etter det tapet, og vi sa ikke så mye til hverandre på veien hjem. Nå møter vi et lag ingen forventer at vi skal slå, og med hjemmepublikummet i ryggen har vi en fordel, sier den skuddvillige backen.

Dersom HHK slår Drammen, venter Haslum i kvartfinalen. Den kampen spilles neste søndag.

Førstkommende onsdag er det seriekamp mot Haslum i Haraldshallen.