HHK henter nye dansker

SPORSTLIG LEDER:  Olafur Gislason er fornøyd med kommende sesongs HHK-stall.

SPORSTLIG LEDER: Olafur Gislason er fornøyd med kommende sesongs HHK-stall. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To dansker ut. To dansker inn. HHK-stallen er mer eller mindre spikret før møtet med 2. divisjon i høst.

DEL

HÅNDBALL: Etter mer enn 15 sesonger i 1. divisjon og eliteserien, rykket Haugaland Håndball ned til 2. divisjon i vår. Flere spillere har forlatt klubben etter nedrykket. Men nå er flere kommet til og sportslig leder Olafur Gislason mener stallen er god nok til å kjempe om opprykk på første forsøk.

– Vi er likevel forberedt på at det blir en tøff sesong og er avhengig av at nøkkelspillere som Olli-Pekka Korpimäki og Ian Seistrup holder seg skadefrie. De slet begge forrige sesong, sier Gislason.

Fem sentrale spillere har takket for seg i HHK. Førstekeeper Henrik Eidsvåg har reist hjem til Charlottenlund i Trondheim. Siddisen Thormod U. Hodne nøyde seg med én sesong i HHK. Danskene Steffan Stollig og Johnny Landberg har returnert til moderlandet, mens lokale Jon Robertsen flytter til Sørlandet for å studere og skal spille for Kristiansand, som før øvrig møter HHK i første seriekamp i høst.

GIR SEG I HHK: Jon Robertsen skal spille for Kristiansand kommende esesong.

GIR SEG I HHK: Jon Robertsen skal spille for Kristiansand kommende esesong. Foto:

To 19-åringer fra Danmark

HHK har gjennom kontaktene til sin nye hovedtrener, danske Kristian Kildemand, sikret seg to nye dansker til kommende sesong. 19-åringene August Vodder Allenberg (strek) og Kristian Thomsen (høyre back) kommer fra GOG Håndbold i Svendborg, en av Danmarks beste klubber.

– To lovende unggutter som kommer hit for å få mer spilletid enn de ville fått i GOG. De er på plass når oppkjøringen starter for fullt 2. august, forteller Olafur Gislason.

I tillegg til nevnte Korpimäki og Seistrup (spillende assistenttrener) fortsetter også danske Mads Møllenberg i HHK. Petter Steinsvik blir satset på som førstekeeper. I tillegg blir de lokale ungguttene Stian Røkke Øvrebø, Henrik Våge og Anders Nordbø Dalen med videre.

FORTSETTER I HHK: Mads Møllenberg blir en viktig spiller for HHK kommende sesong.

FORTSETTER I HHK: Mads Møllenberg blir en viktig spiller for HHK kommende sesong.

– Vi vil fylle på med flere lokale spillere i A-stallen. Alt i alt ser det ut til at vi får et veldig fint lag. Godt nok til å vinne alle hjemmekampene og de fleste bortekampene i 2. divisjon. Godt nok til å vinne avdelingen, sier Gislason, som understreker at avdelingsseier ikke gir direkte opprykk. Vinnerne i 2. divisjon spiller kvalifisering om opprykk til 1. divisjon.

Telemark, Agder og Rogaland

HHK spiller i avdeling 3 sammen med Herkules, Kragerø, Kristiansand, Nærbø 2, Randesund, Sandnes 2, Stavanger, Viking, Urædd, ØIF Arendal og ØIF Arendal Elite 2.

– Det er vanskelig å si i 2. divisjon, men jeg tror Herkules, Kragerø, Kristiansand og ett av Stavanger-lagene blir de tøffeste utfordrerne, sier sportslig leder i HHK, Olafur Gislason.

HHK serieåpner hjemme i Steinsvik Arena mot Kristiansand søndag 16. september.

NY HOVEDTRENER: Andreas Justesen har reist hjem til Danmark. Landsmann og assistent Kristian Kildemand har rykket opp til hovedtrener i HHK kommende sesong.

NY HOVEDTRENER: Andreas Justesen har reist hjem til Danmark. Landsmann og assistent Kristian Kildemand har rykket opp til hovedtrener i HHK kommende sesong.

Artikkeltags