Sponsorkrav om HHK-satsing på jenter

FORTSETTER SAMARBEIDET: Det var god stemning da Gunnar Lund (i midten) i HHK kunne presentere to nye sponsoravtaler. Haugaland Kraft, her ved kommunikasjonsdirektør Gunn Margareth Lassesen, og Haugesund Sparebank, her ved markedssjef Andre Sæbø, er begge med på laget videre.

FORTSETTER SAMARBEIDET: Det var god stemning da Gunnar Lund (i midten) i HHK kunne presentere to nye sponsoravtaler. Haugaland Kraft, her ved kommunikasjonsdirektør Gunn Margareth Lassesen, og Haugesund Sparebank, her ved markedssjef Andre Sæbø, er begge med på laget videre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Haugaland Kraft fortsetter som HHK-sponsor, men på en betingelse: Klubben må satse mer på jenter.

DEL

HÅNDBALL: – Det er kjekt å ha to så gode sponsorer.

HHKs økonomileder Gunnar Lund smiler fornøyd der han sitter flankert av to topper fra Haugaland Kraft og Haugesund Sparebank, som begge fortsatt vil være med på laget når klubben skal rykke opp igjen til 1. divisjon.

– HHK ville hatt problemer hvis vi ikke hadde hatt dem i ryggen, sier Lund.

Vil ha fokus på jenter

De nye sponsoravtalene, som først gjelder fra neste år, ble signert på en pressekonferanse tidlig torsdag ettermiddag i lokalene til Haugaland Kraft.

Der kom det også fram at det lokale kraftselskapet har satt krav i den nye treårsavtalen.

– Vi har med i avtalen at det skal være fokus på rekruttering av jenter, sier Gunn Margareth Lassesen, som er direktør for kommunikasjon & kundetjenester i Haugaland Kraft.

Sponsoren vil at HHK skal være en pådriver for at flere jenter skal drive med håndball.

– Jeg ser selv at flere får øynene opp for andre idretter. Det er viktig å ha andre alternativer (enn fotball), sier Lassesen.

Et eget HHK-damelag?

Da passet det bra at Aksel Røsand fra HHKs markedsavdeling kunne fortelle at klubben for første gang skal ha et J16-lag i regionserien neste sesong.

På et møte onsdag kveld ble det nemlig besluttet at HHKs moderklubber Avaldsnes, Nord, Rival og Åkra skal samarbeide på jentesiden. Ingen av klubbene har nok spillere til et eget J16-lag.

HENTER INN PENGER: Aksel Røsand fra HHKs markedsvadeling har vært med på å hale i land de to nye sponsoravtalene med Haugaland Kraft og Haugesund Sparebank.

HENTER INN PENGER: Aksel Røsand fra HHKs markedsvadeling har vært med på å hale i land de to nye sponsoravtalene med Haugaland Kraft og Haugesund Sparebank. Foto:

– Neste steg er kanskje et J18-lag, sier Røsand.

Det kan være begynnelsen på et eget HHK-damelag.

– Vi får se om vi kan få til HHK Damer når vi har ressurser til det, sier Lund, vel vitende om den økonomiske situasjonen i klubben.

Det er først de to siste årene at økonomilederen har kunnet legge fram overskudd.

– Håper flere blir med oss

HHKs sponsoravtaler med Haugaland Kraft og Haugesund Sparebank utgjør nesten en tredjedel av klubbens sponsorinntekter.

– Jeg kan ikke si beløp, men avtalene er nøyaktig like store som tidligere, selv om vi har rykket ned, sier Røsand, som har vært med på å hale begge avtalene i havn.

Han har allerede fått inn 2/3 av sponsorbudsjettet, men har fortsatt en jobb å gjøre.

– Vi håper flere blir med oss, sier Røsand.

Artikkeltags