Warholm og Ingebrigtsen til Haugesund neste år

SUPERSTJERNE: Karsten Warholm løp sin første 400 meter hekk under UM i Haugesund (bildet) i 2014. I fjor ble han verdensmester på distansen. I februar kommer han tilbake til Haugesund.

SUPERSTJERNE: Karsten Warholm løp sin første 400 meter hekk under UM i Haugesund (bildet) i 2014. I fjor ble han verdensmester på distansen. I februar kommer han tilbake til Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innendørs-NM i friidrett skal arrangeres i DeepOcean Arena i Haugesund neste år.

DEL

FRIIDRETT: – Nå er jeg meget godt fornøyd, sa HIL-leder Tony Liestøl til Haugesunds Avis etter at gladmeldingen tikket inn fra Norges Fri-idrettsforbund tirsdag.

Haugesund IL er tildelt innendørs-NM for seniorer i 2019. Det blir trolig arrangert første helgen i februar. Lørdag og søndag.

– Dette betyr at blant andre Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene blir å se i aksjon. Våre beste utøvere er forpliktet til å stille i innendørs-NM. Et mesterskap som har fått høyere status de siste årene i takt med at vi har fått flere innendørshaller i Norge. Og det er jo spesielt kjekt å få et slikt mesterskap når norsk friidrett er på vei oppover med flere nye stjerner, sier Liestøl.

HIL har arrangert flere store nasjonale mesterskap de siste årene. Hoved-NM utendørs i 2015, Ungdomsmesterskapet (UM) i 2014 – og innendørs-NM for seniorer i 2013.

– Jeg tror aldri det har vært flere tilskuere på et innendørs-NM i Norge noen gang. Vi hadde 700 tilskuere begge dagene, sier HIL-lederen.

Han legger ikke skjul på at mesterskapet neste år er en stor inspirasjon for HIL.

– En kjempeinspirasjon. Ikke minst for våre utøvere, sier Tony Liestøl. Han regner med at mesterskapet i februar neste år samler mellom 400 og 500 utøvere.

Forbundets fordeling

Norges Fri-idrettsforbund offentliggjorde tirsdag følgende arrangørsteder for 2019:

NM innendørs og NM hopp uten tilløp: Haugesund IL.

UM innendørs: Dimna IL.

NM stafetter: Lillehammer IF.

NM junior: Sigdal FIK.

NM halvmaraton: Sandnes IL.

NM terrengløp kort løype: Larvik T&IF.

NM motbakkeløp: Valldal IL.

NM ultraløp 24 timer: Romerike Ultraløperklubb.

NM Ultra Trail: Kristiansand Løpeklubb.

Artikkeltags