Nesten 900 skal prøve å temme beistet i Skudeneshavn

TUNGE LØFT: Astrid Halland i aksjon under fjorårets utgave av The Beast.

TUNGE LØFT: Astrid Halland i aksjon under fjorårets utgave av The Beast. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag arrangeres hinderløpet The Beast for tredje gang – med nærmere 900 deltakere på startstreken.

DEL

HINDERLØP: Egentlig hadde arrangørene satt et tak på 600 deltakere i voksenklassen.

– Vi var fullbooket allerede i august i fjor. Derfor har vi økt antall deltakere litt. Nå har vi laget plass til 740 i voksenklassen. Der er det fullt, forteller Gunvar Mjølhus i arrangørkomiteen.

– Kjekt å delta

Foreløpig er det 110 påmeldte i de yngre klassene 6–10 år og 11–14 år, men der stenger ikke påmeldingen før torsdag kveld.

– Jeg regner med at vi får 10–20 til noen flere i løpet av torsdagen. I den yngste klassen er det 70 påmeldte og der løper foreldrene med ungene. Så totalt sett er vi faktisk over 900 deltakere, forteller Mjølhus.

Det er en formidabel økning. I debutåret 2015 fullførte 272 deltakere. I fjor kom 483 The Beast-deltakere over målstreken.

– Jeg tror økningen skyldes at folk synes det ser kjekt ut å delta. Og det har også vært poenget med løpet. Det skal være en kjekk dag. Ikke bare slit. I tillegg tror jeg alle som allerede har deltatt også har hatt det kjekt. Det bidrar selvsagt også. Vi har knapt hatt behov for markedsføring, forteller Mjølhus.

Eliteklasse

Ifølge hjemmesiden til The Beast består hinderløpet av «seks våte og utfordrende kilometer fylt med masse hindringer designet for å teste din utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst din mentale styrke».

Det er også noen nyvinninger i årets utgave av The Beat.

– Det viktigste er kanskje at vi har opprettet tre eliteklasser for de mest ambisiøse. Disse starter først og slipper derfor køene som kan oppstå ved noen av hindrene, forteller Mjølhus.

I tillegg er det to-tre nye hindre som deltakerne kan bryne seg på.

– Det skjer dessuten mer på løpsområdet i år, med aktiviteter og boder, forteller arrangøren.

Regn?

Da får det heller være at værmeldingen antyder kraftig regn i Skudeneshavn lørdag morgen, men forhåpentligvis gir det seg før starten av The Beast.

– Vi har prøvd å ta hensyn til værprognosene og tilrettelagt hindrene for en våt dag. Dessuten får vi ta i bruk fotballhallen til Skudeneshavn IL (SUIL), slik at deltakerne kan holde tøy og lignende tørt, forteller Mjølhus.

Overskudd

Det er idrettslaget Achievers Multisport Team (AMT) som står bak The Beast.

– Idrettslaget ble startet for å legge til rette for hinderløp. Vi har vel 40–50 medlemmer. I tillegg har vi arrangerte noen boots camps med mer, forteller Gunvar Mjølhus, som er leder i idrettslaget.

I de to første årene satt ikke AMT igjen med noe overskudd etter The Beast. I år blir det annerledes.

– Overskuddet går tilbake til idrettslaget. I tillegg har vi lovet å bygge noen treningsapparater på området til SUIL, forteller Mjølhus.

Se bildene fra i fjor

 

Artikkeltags