Fra tvillingfødsel til 48 tøffe hindre

KLARE FOR THE BEAST: Hanne Breidfjord Dahle (t.v.) Catrine Breidfjord Thorsen og May Irmelin Granli testet løypa to dager før startskuddet går.

KLARE FOR THE BEAST: Hanne Breidfjord Dahle (t.v.) Catrine Breidfjord Thorsen og May Irmelin Granli testet løypa to dager før startskuddet går. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For fire måneder siden fødte hun tvillinger. Lørdag deltar hun i The Beast. Som du ser direkte på h-avis.no.

DEL

HINDERLØP: – Jeg har naturligvis ikke trent så veldig mye. Men de siste ukene har vi økt på litt, forteller Catrine Breidfjord Thorsen.

Det er bare fire måneder siden 29-åringen fra Skudeneshavn satte tvillinger til verden. 2. februar. En gutt og ei jente. Fra før har hun ei jente på to og et halvt år.

SE THE BEAST HER FRA LØRDAG 10.45

– Da jeg meldte meg på like etter løpet i fjor, visste jeg jo ikke at jeg skulle få tvillinger. Jeg hadde termin 15. mars, så jeg var lenge usikker på om jeg skulle være med i The Beast i år. Nå kom de seks uker for tidlig, og i april bestemte jeg meg for at jeg skulle hive meg med, sier Thorsen.

Hun deltok i The Beast også i 2016 og 2018.

– I fjor klarte jeg alle hindrene. Det klarer jeg kanskje ikke i år. Formen er ikke like bra nå. Men jeg er fornøyd hvis jeg klarer å fullføre løpet og komme i mål. Vi tenker ikke så mye på tider og plasseringer. Vi er ikke proffer. Det er viktig å vise at ikke alle trenger å være best. Det skal først og fremst være gøy. Og så har jo disse venninnene hjulpet på motivasjonen, smiler Thorsen.

Trener mye i løypa

Vi treffer henne sammen med lillesøster Hanna Breidfjord Dahle (26) og venninnen May Irmelin Granli (32) under en treningsøkt i hinderløypa ved idrettsanlegget i Skudeneshavn.

– Det er bare denne konkurransen vi deltar i, så vi trener alltid her i løypa. Vi må ha kontroll på hindrene og hva som venter oss. Vi har trent mye på grep, røper Hanne Breidfjord Dahle.

Hun deltok også i fjor. Da løp hun sammen med storesøster Catrine.

– Vi brukte lang tid, smiler Catrine.

Resultatlista fra 2018 avslører at søstrene ble klokket i mål på litt over én time og 55 minutter i løypa på mellom 6 og 7 kilometer.

Fire løper sammen

I år er de en kvartett som skal løpe sammen. May Irmelin Granli deltar for første gang. I tillegg er Mona Næss med på laget.

Damene fra Skudeneshavn liker det sosiale samholdet rundt The Beast.

– Og så handler det om mestring, adrenalin, om å presse kroppen litt og den gode følelsen å komme i mål. I tillegg liker vi å delta i og støtte opp om et så flott arrangement her hjemme i Skudeneshavn, sier Hanne Breidfjord Dahle.

Trioen forteller at de både gleder og gruer seg litt.

– Du er nervøs når du står på startstreken. Men når du kommer i gang, går du inn i ei boble, forteller de.

– Noen hindre dere frykter spesielt?

– Ja, det der. Et av de siste, sier Hanne, Catrine og May – og peker bort på det som skal bli NOCCO-hinderet inne i målområdet. Der venter bokseputer og flere andre utfordringer.

Tøffere for eliteløperne

BYR PÅ 48 HINDRE: Omtrent like krevende som i fjor for folk flest, men litt mer krevende for eliteklassene, sier Gunvar Mjølhus om årte The Beast.

BYR PÅ 48 HINDRE: Omtrent like krevende som i fjor for folk flest, men litt mer krevende for eliteklassene, sier Gunvar Mjølhus om årte The Beast. Foto:

Løpsgeneral Gunvar Mjølhus er enig i at NOCCO-hinderet er et av de tøffeste i løypa.

– Det mest teknisk krevende, sier han.

Årets løype teller 48 hindre. Noen av dem er helt nye.

Mjølhus trekker spesielt fram hinder nummer 16, som har fått det megetsigende navnet «Stairway to heaven – or Highway to hell».

Her er det forskjellige krav til eliteklassen og de andre klassene.

– Jeg tror bare 10–15 av de 70 eliteløperne vil klare det hinderet. Resten må ut på strafferunde i myra, sier Mjølhus.

Eliteløperne vil få tøffere utfordringer i The Beast i år enn tidligere.

– Det skyldes blant annet et ønske fra EM-arrangøren. Vi må holde oppe nivået, sier Mjølhus.

De ti beste i eliteklassene for kvinner og menn i The Beast er, som i fjor, kvalifisert til EM i Polen senere i sommer.

Ny hjemmeseier?

Hjemmefavoritten Øystein Høines Larsen vant herrenes eliteklasse i fjor. Han er også en av de største favorittene i år, sammen med Luke Cambridge fra Haugesund. Sistnevnte vant nylig Northman Challenge i Sandnes, med Høines Larsen 22 sekunder bak på 3. plass.

Mjølhus nevner også Cato Håkonsen og Kjetil Eriksen i favorittsjiktet.

Marie Kloster fra Rennesøy vant kvinneklassen i fjor. Men hun stiller ikke i år. Det betyr at Floriana Alija fra Kopervik blir ganske klar favoritt. Hun vant Northman Challenge i Sandnes.

Hilde Therese Remø og Elisabeth Hernes blir trolig de fremste utfordrerne.

TØFFE TAK: Håkon André Waage skal heldigvis ikke delta i The Beast. Han skal kommentere direktesendingen til Haugesunds Avis. Her er han i Stairway to heaven - eller var det Highway to hell?

TØFFE TAK: Håkon André Waage skal heldigvis ikke delta i The Beast. Han skal kommentere direktesendingen til Haugesunds Avis. Her er han i Stairway to heaven - eller var det Highway to hell? Foto:

Artikkeltags