Gå til sidens hovedinnhold

– En veldig viktig avtale

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi inngår nå en samarbeidsavtale som vi er utrolig glade for. Den er viktig for oss og for triatlonsporten i Norge, forteller Ironman-sjef Ivar Jacobsen.

TRIATLON: Søndag 1. juli arrangeres den første fulldistanse-Ironman i Haugesund: 3.800 meter svømming, 180 kilometer sykling og 42,2 kilometer løping.

Med Haugesund som arena for både svømme- og løpsdelen, skal sykkelløypen gjennom både Sveio, Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner.

– Vi inngår nå en samarbeidsavtale med XXL i Norge som vi er utrolige glade for. Vårt arrangement er kanskje triatlonens nasjonaldag i Norge. XXL er kanskje blitt folkesjelen i kjøp av sportsutstyr i Norge. Derfor passer vi sammen som hånd i hanske.

– Vi har laget en stor samarbeidsavtale som gjør at XXL blir en integrert partner med Ironman og XXL blir en del av vår logo fra og med i dag, sier Ivar Jacobsen, Ironman-sjefen i Haugesund.

"XXL og IRONMAN HAUGESUND NORWAY har i dag inngått en samarbeidsavtale som medfører at IRONMAN HAUGESUND NORWAY 2018 vil ha offisiell tittel IRONMAN HAUGESUND NORWAY, presented by XXL", står det i pressemeldingen signert Ivar Jacobsen fra Ironman Haugesund og Tom-André Nøstvold fra XXL.

Les også

Nå kommer amerikanerne

 

– Skal levere verdens beste arrangement

Ironman 70.3 har som kjent vært arrangert i Haugesund i perioden 2012-2017.

"I 2015 ble arrangementet rangert som nr. 1 worldwide av utøverene, og tildelt tittelen 2015 Global Athlet satisfaction award blant mer enn 90 arrangement", opplyses det videre i pressemeldingen.

– Da vi begynte i 2012 hadde Norge ca. 400 triatlonutøvere med lisens. I 2017 var det 10.000. Med den halve distansen vi har hatt, har vi synliggjort sporten i Norge. Vi har tatt første trappetrinn.

Les også

– Det er på en måte vemodig. Men når vi står her om ett år, så kommer vi bare til å si «himmel og hav for en forskjell»

 

– Vi har hatt en kjempehard kamp med Ironman for å få lov til å ha full distanse. Sammenlikner vi med fotball er forskjellen full distanse og halv distanse som på Champions League og Europa League.

– Det er kun i overkant av 40 steder i verden med full distanse og det kommer veldig få nye. De andre arrangørbyene har en storbys økonomi, en storbys tenking og en storbys besluttsomhet. Vi er i en småby langt vest i et lite land. Våre utfordringer er veldig, veldig mye større. Vi må rendyrke det vi skal være god på. Vi skal levere verdens beste arrangement. Når vi nå får XXL på laget, får vi veldig hjelp til å klare det, kommenterer Ivar Jacobsen.

– Største rammeavtale vi har gjort

Haugesunderen Jacobsen tok første kontakt med XXL i 2012. Han er derfor svært glad for å ha fått på plass en avtale som skal være den største Ironman Haugesund har gjort noen gang. Også Tom-André Nøstvold i XXL gir uttrykk for å være veldig tilfreds med avtalen:

– Når vi snakker om Ironman og triatlon, snakker vi om både svømming, sykling, løping og teknisk utstyr. Vi ønsker å være en destinasjon for alle disse delene. Når en slår dette sammen til et så stort arrangement som det er blitt, synes vi det definitivt er interessant å samarbeide med Ironman Haugesund. Det å være til stede på arrangementet var også avgjørende for oss, sier Nøstvold til Haugesunds Avis.

At det er en god avtale for Iroman Haugesund, er Ivar Jacobsen klar på:

– Dette er den største rammeavtalen vi har gjort noen gang. Den gjør oss bedre og den synliggjør oss på en veldig god måte i Norge, kommenterer Jacobsen.

– Hvordan ligger dere an økonomisk nå som denne avtalen er inngått?

– Dette gjør oss ett trinn tryggere, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Økonomi vil være utfordrende i 2018, og sannsynligvis også i 2019, men vi er en liten organisasjon og er kostnadseffektive fordi vi må være det.

– Avtalen er veldig, veldig viktig for triatlonsporten i Norge. Gjennom XXL-samarbeidet blir triatlon mye mer folkeliggjort. Vi blir svært synlige i alle deres butikker. Dette vil bety mye for hele idretten i Norge. Det er kjekt å se at vi kan bruke et slikt privat arrangement til å skape vekst og framtid for en ny idrett, svarer Jacobsen.

Vil bli mer synlige i Norge

Samarbeidsavtalen er for 2018 og vil evalueres til høsten.

– Gjennom dette samarbeidet håper jeg at vi blir mye mer synlige i Norge. Forhåpentligvis forstår også østlendinger at det ikke er så veldig langt til Haugesund.

– Andelen deltakere fra utlandet var i fjor 18 %. Nå er den på nesten 46 % av de som er påmeldt så langt. Det kommer blant annet tre fra Hawaii. Fantastisk. Lille Haugesund er blitt et punkt folk får referanse til, avrunder Ivar Jacobsen.

Les også

Bergen sa nei til jern-Ivar, men Drammen er på gli

 

Kommentarer til denne saken