Vi gir bort to startplasser til Ironman

FOLKEFEST: Ironman i Haugesund.

FOLKEFEST: Ironman i Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ønsker du å delta på årets Ironman i Haugesund? Vi gir bort to startplasser. Og gratis trening fram mot konkurransen på Haugesund Aerobic og Treningssenter.

DEL

IRONMAN: Søndag 2. juli går det som kan bli det aller siste Ironman 70.3 i Haugesund av stabelen.

Haugesunds Avis gir bort to startplasser, konkurransedrakt og adgangskort til Haugesund Aerobic og Treningssenter fram til konkurransen.

Verdien er på rundt 4.000 kroner.

– Haugesunds Avis har vært samarbeidspartner med Ironman i alle i år. Gjennom den avtalen får vi et par deltakerpass. De vil vi gjerne gi til våre lesere. Og er det en familie som sammen ønsker å ta steget, så kan vi tilby både Irongirl- og Ironkids-billetter også, sier ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho.

Slik gjør du det

Noen i husstanden må være abonnent på Haugesunds Avis og over 18 år. Alt du trenger å gjøre er å sende oss en mail (sporten@h-avis.no) med en begrunnelse på hvorfor du ønsker å delta på Ironman. Blir du trukket ut, ønsker vi kanskje å følge deg litt fram mot konkurransen.

REDAKTØR OG DELTAKER: Einar Tho.

REDAKTØR OG DELTAKER: Einar Tho. Foto:LES OGSÅ: Ber om over to millioner for Ironman 2018

– Det en trenger selv er joggesko, sykkel og eventuelt en våtdrakt til svømming, samt å betale egen lisens til Norges Triathlonforbund, sier han.


– Og kanskje være i brukbar form?


– Du trenger ikke være så veldig i form ennå. Men du ha må et greit grunnlag. Og så må du ha litt vilje og ønske om å gjennomføre og utfordre deg selv, sier Tho.

Han har selv vært deltatt to ganger på Ironman 70.3 i Haugesund.

– Jeg er ikke en sånn som trener veldig mye. Og jeg har ikke hatt noen optimal oppkjøring noen av årene. Spesielt i fjor, da jeg hadde en kjip skade. Men det er veldig gøy. Det er en rolig konkurranse, uten særlig stress noe sted. Mange er bekymret før svømmingen, men den har blitt veldig fin siden det ble bølgestart. Men du bør lære deg å crawle. Ellers er det bare å være seig, ta det rolig og få i deg næring. Så blir det en kjempeopplevelse. Det er utrolig mye hyggelig publikum og et kjempeapparat som hjelper deg rundt, skryter han.

Vil at flere skal få oppleve folkefesten

Årets konkurranse blir trolig den aller siste 70.3-distansen i Haugesund.

– Sånn sett er det en veldig god anledning til å få oppleve den folkefesten og den gleden som andre deltakere har fått – og får oppleve, sier Ironman-general Ivar Jacobsen.

GENERAL: Ivar Jacobsen

GENERAL: Ivar JacobsenLES OGSÅ: Løp Djupadalten med brudd i albuen


– Til de som vurderer å hive seg på, hvilken form bør de være i nå?

– Jeg pleier å si at «alt er mulig». En halv ironman-distanse handler mye mer om den mentale innstillingen enn om den fysiske formen. For de aller fleste greier å fullføre. Det er bare snakk om å ha et realistisk forhold til hvilken form en er i og til sin egen tidsforventning. Det viktigste er å våge å være med, ikke nødvendigvis om en bruker fem, seks eller sju timer, sier han.


Om påmeldingen på rundt 3.000 kroner blir dekkes, må altså deltakerne selv betale lisensen.

– Det er to måter å gjøre det på. Enten en helårslisens i Norges Triathlonforbund eller en engangslisens, sier han.

Den billigste koster 200 kroner.

Jacobsen tror de vil ende på mellom 1.250 og 1.450 deltakere i år.

– Er du fornøyd med det?

– Du ønsker alltid mer, men det er ikke kvantiteten, men kvaliteten som er det viktigste. Det er et stort startfelt. Og det største i Norge. Det skal vi være fornøyde med, sier han.

PS:
Vi setter frist til mandag morgen på å søke om startplassene.

Artikkeltags