Isak (15) er historisk. Han er den første ishockeyspilleren fra Haugesund på landslaget.

FÅR LANDSLAGSDRAKT: Isak Sagstad-Hansen fra Haugesund.

FÅR LANDSLAGSDRAKT: Isak Sagstad-Hansen fra Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg ble satt ut, sier Isak Sagstad-Hansen fra Haugesund Seagulls etter å ha blitt tatt ut på U16-landslaget.

DEL

ISHOCKEY: 13.–15. desember skal det norske U16-landslaget delta i en firenasjonersturnering i Frankrike, og Isak Sagstad-Hansen (15) fra Haugesund ishockeyklubb, kanskje bedre kjent som Seagulls, er en av spillerne som er tatt ut i troppen.

«For klubben er dette historisk da han er den første spilleren fra Haugesund som er tatt ut til et norsk landslag i ishockey», heter det i en pressemelding fra hockeyklubben.

Isak har tidligere vært tatt ut til Rogaland/Hordalands kretslag for gutter U15, og ble i vår også tatt ut til Isbjørnprosjektet, som er Norges ishockeyforbunds nasjonale spillerutviklingsprosjekt.

– Dette har han fortjent

«Et uttak på landslaget representerer et nytt stort steg i hans karriere og er samtidig en stor milepæl for klubben. Et slikt uttak er til stor inspirasjon for yngre spillere i klubben og viser at det går an å utvikle ferdigheter og holdninger til å prestere på høyt nivå selv om man kommer fra en ung klubb med begrensede ressurser», står det i pressemeldingen.

Daglig leder Tore Tvederøy i hockeyklubben sier følgende til Haugesunds Avis om uttaket:

– Pressemeldingen sier sitt, men dette er veldig stort for oss i Haugesund ishockeyklubb å få den første på et landslag. Haugesund er som alle vet ikke hovedstaden for hockey, og at vi da får Isak med i det gode selskap er helt fantastisk.

Han har fulgt Isak på isen i mange år.

– Dette har han fortjent etter mange år med struktur og hard trening, sier Tvederøy, som også vil framheve alle trenere og støttespillere som har vært med å bidra til at Isak har blitt så god.

Ble overrasket

Selv legger Seagulls-spilleren ikke skjul på at U-landslaget alltid har vært et mål.

– For å være helt ærlig hadde jeg ikke regnet med at det målet skulle bli oppnådd så fort, så jeg ble overrasket, glad og ikke minst satt ut når jeg fikk meldingen fra forbundet, sier Isak til Haugesunds Avis.

Han er klar på at det ligger mye hardt arbeid bak.

– Jeg innså jo at et eventuelt landslagsuttak var mulig når jeg ble tatt ut på Isbjørnprosjektet i vår. Det ga meg mye motivasjon og selvtillit til å jobbe enda hardere hver dag, og nå får jeg igjen for det, sier Isak, før han legger til hvor stort uttaket er for seg selv, familie, venner og ikke minst klubben.

– Jeg ser veldig mye fram til turneringen.

Norge møter Frankrike, Danmark og Latvia.

Artikkeltags