KAMPSPORT: 15-åringen fra Kopervik imponerte stort i kata under NM i karate i Bergen i helgen. Hun vant alle sine fighter 5-0, inkludert finalen i 15-åringenes +54 kg-klasse.

– Malin har en bevegelsesevne og timing som er helt unik, forteller trener i Sentrum Karateklubb, Alf Ronny Fagerland.

Hun er også en lovende fotballspiller. Rasmussen har vært fast inventar på kretslaget til Rogaland. I vinter ble hun hentet til rekruttstallen i Avaldsnes.

– På grunn av fotballen har ikke Malin trent så mye karate det siste året. Men de to siste månedene har hun hatt en god oppkjøring til NM, sier Fagerland.

Rasmussen tok også bronse i kumite i helgens NM.

I 2016 tok hun to gull, ett sølv og en bronse i NM.

Ti medaljer til Sentrum

Sentrum Karateklubb hentet hjem to gullmedaljer, tre sølv og fem bronse fra NM i Bergen.

– Ikke det beste NM vi har hatt, men med tanke på at vi stilte med bare åtte utøvere må vi være fornøyd, sier Fagerland.

 

Ramzan Ismailov vant gull i U21-klassen og sølv i seniorklassen i kumite (-67 kg).

Rakman Ismailov tok sølv i kumite i 14/15-årsklassen (-57 kg). Sølv ble det også til Celine Lie i kata i 12/13-årsklassen.

De øvrige bronsemedaljene gikk til Patricia Berrospi i kata i seniorklassen, May Kristin Pettersen i kumite i juniorklassen (-48 kg) og Thomas Torsen i både kumite og kata i 12/13-årsklassen (-45 kg).

Flere lokale medaljer

Haugaland Karateklubb tok ett gull, en sølv og to bronse i NM. Thea Clementsen vant gull i kumite i 12/13-årsklassen (+49 kg) og bronse i kata. Christer Hollekim tok sølv i kumite i seniorklassen (-60 kg) og det ble bronse på Maria Falch i kumite i 14/15-årsklassen (-54 kg).

Sara Marie Larsen fra Haugesund Karateklubb tok sølv i kata i 14/15-årsklassen, mens lagvenninnen Aurora Thorsen tok bronse i samme klasse.