Sikter mot verdenstoppen

VM I PORTUGAL: Martin Møller Hovda sikter høyt når han neste uke skal delta i ungdomsklassen i VM i brettseiling. FOTO: PRIVAT

VM I PORTUGAL: Martin Møller Hovda sikter høyt når han neste uke skal delta i ungdomsklassen i VM i brettseiling. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Møller Hovda (16) skal jakte VM-medalje kommende uke.

DEL

BRETTSEILING: Åkra-gutten Martin Møller Hovda reiser i helgen til Portugal for å delta i VM i brettseiling (formula) for juniorer og ungdom.

16-åringen skal delta i ungdomsklassen 16-19 år og han legger ikke skjul på at han sikter høyt.

- Alle vet hva jeg egentlig sikter mot, men utad nøyer jeg meg med å si at jeg går for en topp 5-plassering.

- Jeg er yngst i klassen, men jeg har slått mange av de beste tidligere. Jeg slo også nylig danske Sebastian Kornum, som ble nummer tre i senior-VM i fjor, forteller karmøybuen.

Oppkjøring i Danmark

Hovda var i Danmark hele påskeuken. Da trente han sammen med nettopp Kornum.

- Vi seiler på samme merke og er i samme team. Derfor hjelper han meg. Han er proff og har trent på Hawaii hele vinter. Det er et mål for også meg å en dag komme dit han er i dag.

- Den uka i Danmark var veldig viktig for meg. Uten den hadde jeg ikke hatt den selvtilliten og roen jeg nå har, sier Hovda, som til daglig går førsteåret på idrettslinja ved Kopervik videregående skole.

- I god form

Martin Møller Hovda innrømmer at han ideelt sett skulle ønsket at VM hadde startet litt nærmere sommeren, men han bruker ikke energi på å fokusere på det.

- Jeg er i god form i forhold til hvor tidlig på året VM arrangeres i år. VM-tidspunktet tilpasses Oseania og oss annet hvert år. I år er det tilpasset australienerne.

- De har nærmest sommer hele året, men jeg har først kunnet gi bånn gass siden mars. Jeg har hatt noen treninger der jeg nærmest har frosset i hjel, men jeg har visst at det måtte trenes da også ettersom VM er så tidlig i år, sier han.

Gått opp ti kilo

I Portugal venter nå fem daglige seilaser fra tirsdag til og med lørdag kommende uke.

- Det kommer til å bli knallhardt. Vi skal seile fra det blir lyst til det blir mørkt. Fysisk er jeg derimot bedre forberedt enn noen gang.

- Jeg har trent mye styrke i vinter og jeg har faktisk gått opp ti kilo. Det var også nødvendig. Jeg har gått opp i en ny klasse nå og da trengs mye mer muskler, konstaterer 16-åringen fra Åkra.

Storebror Sivert Hovda er også en meget talentfull utøver, men ifølge Martin må eldstebror Hovda stå over grunnet studier denne gangen.

Les også:

Vet hva han vil prioritere

Ungsport-sak om Martin Møller Hovda sommeren 2014

To sekunder fra 2. plass

Artikkeltags