Kopervik klarte ikke å hjelpe – Åkra må vente på opprykket

Kopervik kunne sendt erkerival Åkra til 3. divisjon lørdag. Det klarte de ikke.

DEL

FOTBALL: Premisset var klart på forhånd. Hvis Kopervik klarte å ta poeng fra Frøyland ville det sikret opprykket for Åkra. Men Kopervik klarte ikke å gjøre den jobben og tapte i stedet 0–1 hjemme på Åsebøen.

Dermed kan Frøyland i teorien fortsatt ta igjen Åkra, men i praksis har den suverene serielederne allerede sikret plass i neste sesongs 3. divisjon.

– Det eneste vi var opptatt av i dag er å snu den dårlige trenden med å tape fotballkamper. Åkra har allerede rykket opp, sier Roger Johannessen, som vikarierte som Kopervik-trener i Geir Egil Høvrings fravær.

Kampens eneste mål på Åsebøen lørdag kom etter 43 minutter da Espen Ravndal satte inn 1–0 til bortelaget. Det ble også sluttresultatet.

– Vi spilte en meget god 1. omgang. Så var vi uheldige like før pause. Et tilbakespill stoppet opp på den våte banen og Frøyland snappet den og scoret. Vi var enige om å fortsette å trøkke på etter pause, men det klarte vi dessverre ikke. Det var ingen god 2. omgang fra oss, oppsummerer Johannessen.

Åkras neste kamp er 18. oktober borte mot Klepp. Med seier der er opprykket formelt i boks.

PS! I enn annen kamp i 4. divisjon tapte Skjold 2-4 hjemme mot Varhaug. Gøran Haraldseid Kallevåg og Mats Steinsland scoret for Skjold.

Kampfakta

Kopervik - Frøyland 0-1 (0-1)

Åsebøen

Mål: 0-1 Espen Ravndal (43)

Gult kort: Claus Niyukuri, Jone Hetland Bygnes, Kopervik, Johannes Ho Hetland Thrana, Frøyland

Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund

3 poeng: Wilson Gilbert

2 poeng: Son van Vo

1 poeng: Helge Nordal


Artikkeltags