KARMØY: – Akkurat nå har 334 meldt seg på. Rekorden er 399, men det er ganske mange som melder seg på dagen før. Og det er påmelding helt fram til start, sier Ann Kristin Mosbron til Haugesunds Avis i 12-tiden torsdag.

10.000 meter

Hun er styremedlem i Karmøy maraton. Et løp som nå arrangeres for fjerde gang. I år også med 10 km.

– Det er nedgang i antall påmeldte i de fleste løp, mens vi ligger nå ligger omtrent på det vi hadde i 2014. Det er vi veldig godt fornøyd med.

Mosbron kan melde om store navn som er med på lørdag. I kvinneklassen stiller Marthe Katrine Myhre – tidligere norgesmester på Maraton med en personlig rekord på 2.40 satt i Sevilla i 2014.

Ingen Buta

– Hun er i toppform. Og kan fort sette løyperekorden i Karmøy maraton, sier Mosbron.

Rekorden er 3.07.17 for kvinner og 2.49,55 for herrer

– Ellers har vi et kjempefelt i herreklassen på 10 km. Der er alle de beste fra HIL med, unntatt Urige Buta. Det synes vi er fantastisk og kjekt. Og så kommer rekorden på halvmaraton i kvinneklassen til å ryke – garantert, sier hun.

– Det ser ut til å bli lite vind og perfekte løpsforhold. Det kan bli et bra løp.

Skadet

Mosbron selv skal ikke delta på lørdag. Hun har hatt tretthetsbrudd i lårbeinet og vært skadet i fire måneder.

– Nå er jeg skadefri og løper hver dag. I januar er jeg i gang igjen med løp, sier hun og oppfordrer folk til å komme for å heie og støte opp i løypa på lørdag.

– Folk rundt om i løypa setter en ekstra spiss på arrangementet. Dette er først og fremst et løp for alle, der det viktigste er å komme i mål og vinne over seg selv.

Starttider Karmøy maraton

09.30: Start maraton
10.45: Barneløp
11.00: Start halvmaraton
11.15: Start 10 km

Se bildeserie fra løpet i fjor:
Bildeserie

Bilder fra Karmøy maraton