KARMØY: - Vi håper alt er klart til anbud i løpet av vinteren, sa styreleder i Fjord Motorpark, Arvid Grimstvedt, til Haugesunds Avis for noen uker siden.

LES OGSÅ: Slik blir Fjord Motorpark

Og onsdag ble følgende melding lagt ut på Facebook-siden til det nye motorsportanlegget:

«Siste versjon av masterplanen er ferdig og anbudsprosessen er startet! Åpningsmøtet var på mandag med Risa AS, Stangeland Maskin AS og Vassbakk & Stol AS. Alle tre entreprenørene var godt representert og virket meget motivert til å finne gode løsninger for Fjord Motorpark. Avgjørelse om hvilken entreprenør som får oppdraget er forventet 31. mars 2016. Masterplanen vil bli sendt til klubbene i løpet av noen dager».

En såkalt masterplan er en detaljert plan for hele utbyggingen på Helganes.

Som Haugesunds Avis har skrevet tidligere, håper Grimstvedt på byggestart i løpet av 2016. Byggetiden er beregnet til å ta 15-18 måneder.

Fjord Motorpark

  • Blir Vestlandets største idrettsanlegg for motorsport, sykkelsport og luftsport, kombinert med øvingsbaner for yrkessjåfører og andre trafikanter i alle aldre.
  • Visjonen er å utvikle verdens første anlegg hvor driften er basert på fornybar energi.
  • Planlagt 3,3 km asfaltbane for motorsport kombinert for landeveissykkel og øvelsesbane for førerutvikling, 820 m dragstripe, luftsportområde med hangarer og taksevei til Avinors rullebane, 1.150 m bane for gokart og supermotard, 1.500 m motocross, 1.500 m rallycross, BMX-bane, stort terreng til trial, enduro, off-roadbil m.m., samt ca. 40.000 kvm depotområde.
  • Kostnadsberegnet til ca. 100 millioner kroner, og er et interkommunalt samarbeid mellom Karmøy, Haugesund og Tysvær.