Her er rådene fra det råeste beistet

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Øystein Høines Larsen er favoritt til å vinne årets utgave av The Beast. Han råder de ferskeste beistene til å ta det rolig ut fra start.

  DEL

  HINDERLØP: – Finn ditt eget tempo. Lytt til kroppen og finn roen. Ikke fall for fristelsen til å vise deg fram for publikum i startområdet der det er mange hindre. Løypa er 7 km med totalt 45 hindre. Ikke ta deg ut i starten. Spar på kreftene, oppfordrer 33 år gamle Øystein Høines Larsen fra Skudeneshavn.

  1060 deltakere er påmeldt til den fjerde utgaven av hinderløpet The Beast. Seniorklassene var fullbooket allerede i oktober. I fjor var det 900 deltakere. Det betyr at mange deltar for første gang lørdag.

  Og det kan være greit å ta med seg noen gode råd inn mot startstreken på idrettsanlegget i Skudeneshavn. Haugesunds Avis testet deler av løypa tidligere i uka og kan skrive under på at det er fort gjort å gå på en smell. Her får du bruk for kondisjon, musklene i alle deler av kroppen – og det hjelper med smidighet og teknikk for å passere de mest utspekulerte hindre. Se ikke bort fra at det dukker opp et par huggormer i løypa og noen tusen mygg.

  Vel, de fleste pleier å komme i mål, mer eller mindre helskinnet ...

  SEIG: Øystein Høines Larsen løper seks mil i uka. Hinderløp krever god kondisjon. Her er han i aksjon i Sabbaløpet i år.

  SEIG: Øystein Høines Larsen løper seks mil i uka. Hinderløp krever god kondisjon. Her er han i aksjon i Sabbaløpet i år. Foto:

  Favoritt på hjemmebane

  Og ingen blir overrasket om Øystein Høines Larsen kommer først i mål. Han ble nummer fem i eliteklassen i 2015. Nummer tre i 2016 og nummer to i fjor. Og når fjorårsvinner André Wågan (fra Østlandet) glimrer med sitt fravær i år, må 33-åringen fra Skudeneshavn finne seg i å stille som favoritt.

  Han har brukt de siste ukene til å styrke favorittstempelet. 3. mai vant han Northman, et hinderløp i Sandnes. Og forrige helg vant han X-Run, et hinderløp i Bergen.

  VANT I SANDNES: Øystein Høines Larsen vant hinderløpet Northman i Sandnes 3. mai.

  VANT I SANDNES: Øystein Høines Larsen vant hinderløpet Northman i Sandnes 3. mai. Foto:

  – Jeg er i god form. Det er ikke veldig viktig for meg å vinne The Beast, men jeg har lyst til å gjøre det bra og løper for seier, sier Høines Larsen.

  Han nevner Luke Cambridge fra Haugesund som den kanskje tøffeste konkurrenten.

  – Han var like bak meg i Sandnes. Og så vet jeg at Steinar Uglebakken her fra Skudeneshavn er i god form. Sigleif Ravnestad fra Tysvær vant i 2016. Martin Urnes fra Haugesund ble nummer tre i fjor, men jeg er litt usikker på om han stiller i år, sier Høines Larsen.

  Løper seks mil i uka

  Han kjenner løypa i Skudeneshavn meget godt. Han er nemlig nestleder i The Beast og har brukt de siste dagene til å være med og skru sammen de siste hindrene.

  – Vi bytter noen av hindrene fra år til år. Vi må alltid ha noe nytt og forhåpentlig bedre, smiler «beistet» som forteller at han ble bitt av basillen da han deltok i den første utgaven av The Beast i 2015. Da han sjokkerte seg selv og andre ved å bli nummer fem.

  IKKE VANNSKREKK: Beist som Øystein Høines Larsen må regne med en tur under vann.

  IKKE VANNSKREKK: Beist som Øystein Høines Larsen må regne med en tur under vann. Foto:

  – Før det hadde jeg ikke drevet med aktiv idrett. Men jeg hadde litt styrke i bunn. Nå løper jeg mye. Rundt seks mil i uka. I tillegg blir det litt styrketrening og spesifikk hindertrening i den nye treningsparken på Bygnes og i hinderløypa ved Haugesund Aerobic og Treningssenter, forteller Øystein Høines Larsen, medlem av Achievers Multisport Team. En treningsgruppe primært for hinderløp med base i Skudeneshavn.

  Sikter mot Toughest i Holmenkollen

  Lørdagens løp på hjemmebane er ikke årets viktigste for 33-åringen. Han sikter høyere.

  – Det store målet er å gjøre det bra i Toughest i Holmenkollen i Oslo 2. september. Der er det over 5.000 deltakere fra hele verden. I fjor ble jeg nummer 85, forteller Høines Larsen, som ganske sikkert også blir å finne på startstreken i EM i hinderløp i Esbjerg i Danmark 30. juni.

  De ti beste mennene og kvinnene i The Beast får billett til EM.

  SPREKING FRA KOPERVIK: Floriana Alija (t.h.) kan kjempe i toppen av kvinneklassen i The Beast. Her er hun i aksjon i Karmøy Maraton i 2016. Halil Luta til venstre.

  SPREKING FRA KOPERVIK: Floriana Alija (t.h.) kan kjempe i toppen av kvinneklassen i The Beast. Her er hun i aksjon i Karmøy Maraton i 2016. Halil Luta til venstre. Foto:

  I kvinneklassen stiller fjorårsvinner Marie Kloster fra Stavanger som den største favoritten lørdag.

  – Se også opp for Floriana Alija fra Kopervik og Elisabeth Hernes fra Åkra. De er i god form, sier Øystein Høines Larsen.

  OBS! The Beast kan du se direkte på h-avis.no fra klokken 10.45 til ca. 13.00 lørdag.

  Artikkeltags