Jespersen tilbake i sporet

50. PLASS: Chris Jespersen. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

50. PLASS: Chris Jespersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter å ha slitt med sykdom i store deler av oppkjøringen var Chris Jespersen tilbake i skisporet på Beitostølen lørdag.

DEL

BEITOSTØLEN: Denne helgen går den tradisjonsrike langrennsåpningen på Beitostølen av stabelen.

Chris Jespersen har slitt med sykdom i oppkjøringen. Det var derfor knyttet svært lave forventninger til skånevikbuen. Han sto over fredagens 15 km klassisk, men da startskuddet gikk for 15 km fristil lørdag sto Jespersen på start.

Men det gikk som ventet ikke veldig fort for landslagsløperen. Han kom i mål på 50. plass, 2.36,6 minutter bak vinner Martin Johnsrud Sundby.

- Med de forberedelsene Chris har hatt kunne vi ikke forvente mer. Det viktigste i dag var at han fullførte og fikk seg en god gjennomkjøring, sier herrenes landslagstrener Trond Nystad.

Davos?

Det er et virus som har ødelagt oppkjøringen for Jespersen. Men de siste ukene har han heldigvis klart å holde seg frisk.

- Men det er ikke nok til å hevde seg. Man trenger litt mer som langrennsløper, sier Nystad med et smil.

Nå skal Jespersen, som ligger langt bak i forberedelsene, få tid til å gå seg i form. Verdenscupåpningen i Kuusamo i slutten av november kan han seg langt etter.

- Men jeg synes Davos i midten av desember kan være et bra mål for Chris. Hvis ikke kan Nove Mesto 23. og 24. januar være neste mål, sier landslagstrener Nystad.

I en sesong uten VM og OL er Tour de Ski sesongens største opplevelse for våre langrennshelter. Det var også Chris Jespersens store mål.

- Akkurat nå ser det vel dårlig ut for Chris med tanke på Tour de Ski. Man må være ekstremt optimistiske for tro at han kan gå fort der. Men det har skjedd større under enn det, sier Trond Nystad.

Thygesen på 25. plass

Chris Jespersen var ikke den eneste lokale løperen i aksjon på Beitostølen lørdag. Torgeir Skare Thygesen fra Korlevoll gikk inn til en relativt sterk 24. plass, 2.04,6 bak vinner Martin Johnsrud Sundby. Gaute Kvåle fra Røldal ble nummer 42 (2.23,7 bak).

Under 15 km klassisk fredag gikk Kvåle inn til 42. plass, 2.55,3 bak vinner Sjur Røthe. Thygesen kom på plassen bak (2.59,8 bak).

Artikkeltags