Feirer 25-årsjubileum med nyvinning

STARTSKUDDET: Her er et bilde fra starten av 2013-utgaven av Aibelsprinten. Lørdag går mosjonsløpet av stabelen for 25. gang.

STARTSKUDDET: Her er et bilde fra starten av 2013-utgaven av Aibelsprinten. Lørdag går mosjonsløpet av stabelen for 25. gang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aibelsprinten fornyer seg i sitt 25. år.

DEL

MOSJON: Lørdag går den 25. utgaven av Aibelsprinten av stabelen. Løypa er som før. 5 km lang, med start og mål på Aibels anlegg på Risøy.

Men noe er nytt i år.

– Vi har vært litt gammeldagse og i år har vi en teknisk nyvinning. Vi har overlatt tidtakingen til HIL og får dermed elektronisk tidtaking. Resultatene blir å finne på Eqtiming på nett, forteller pressekontakt Roar Jørgensen.

Ekstra sikkerhet

Det er mye aktivitet på Aibel om dagen. For ikke lenge siden ankom produksjonsskipet  «Petrojarl I». Onsdag kom også den enorme boreplattformen Johan Sverdrup til Haugesund.

– All jobbingen med «PetroJarl I» gjør at det er mye som skjer på anlegget, også på lørdag, både med biler og folk. Derfor har vi ekstra sikkerhet rundt løypa, for å unngå uhell. Johan Sverdrup er grunn god nok til å melde seg på Aibelsprinten 2017, mener Jørgensen.

Håper på 400

I fjor gjennomførte 385 løpere Aibelsprinten.

– Vi håper på 400 deltakere i år. Påmelding skjer via nettsiden vår, forteller pressekontakten.

Foreløpig er ingen store kanoner påmeldt.

– Dermed får nok løyperekordene til Susanne Wigene og Urige Buta stå i fred, spår Roar Jørgensen.

Artikkeltags