Lager folkefest fra Ramsdalen til Steinsfjellet

Lørdag 6. mai er det klart for et helt nytt arrangement i Haugesund. Både syklister, løpere og turgåere kan delta.
Publisert

HAUGESUND: Da går nemlig Sysco Challenge (Steinsfjellet opp) av stabelen. Et ca. 4,5 km langt bakkeløp fra Kvernatunet ved Ramsdalen til Steinsfjellet.

Det blir tre forskjellige konkurranser. En der du kan løpe/gå hele distansen, en kun for syklister og en duatlon der det sykles først, før du tar runde to til fots. Syklistene blir sluppet av gårde først.

Arrangørene av Sysco Challenge (Steinsfjellet opp) presenterte planene på en pressekonferanse hos Sysco mandag formiddag.Konkurransen er et samarbeid mellom Hårfagrerittet, HIL, Sysco, Grønhaug Eiendom og FKH.

Traseen starter ved Kvernatunet og fortsetter mot Stemmen og videre oppover mot Krokavatnet, men svinger av like før du kommer til Krokavanet. Målgang blir på toppen av Steinsfjellet.

For alle – uansett form

– Vi ønsker at dette skal være et folkelig arrangement. Vi ønsker å utfordre alt og alle. Og bakkeløp er veldig inne i tiden. Steinsfjellet er en perle og når vi får målgang der, blir dette helt fantastisk, sier Jan Erik Søvig i Hårfagrerittet.– Dette bygger litt på lesten til Hårfagrerittet. På toppen venter god mat og stemning. Det skal ikke bare handle om turen i seg selv. Men også om opplevelsen på toppen av Steinsfjellet. Og får vi bra vær blir dette helt magisk, sier han.

Administrerende direktør i Sysco, Frank Vikingstad, har allerede meldt seg på.

– Noe av det jeg liker med konseptet er at vi skal utfordre på alle nivåer. Ikke nødvendigvis til toppidrett, men vi vil utfordre den vanlige mann ut av godstolen. Her kan en få seg en utfordring som er overkommelig, sier Vikingstad og legger til:

– Når det kommer til det folkelige blir dette kanskje noe tilsvarende Djupadalten. Men det å springe ei mil kan være for hardt for enkelte. Det å gå rundt 4,5 km opp til Steinsfjellet er noe familier kan gjøre. Dette kan både store og små være med på, sier Vikingstad, som har meldt seg på duatlon.

Beintøff avslutning

Dermed skal han komme seg til toppen av Steinsfjellet to ganger 6. mai. Både på sykkel, så til fots.

EN AV ARRANGØRENE: Jan Erik Søvig fra Hårfagrerittet.

EN AV ARRANGØRENE: Jan Erik Søvig fra Hårfagrerittet. Foto:Han forteller at det vanker premier til heldige deltakere.

– Vi kommer ikke til å premiere 1., 2. og 3. plass. Alle som deltar er med på lik linje i trekningen av flotte premier, sier han.

Vikingstad testet løypa på lørdag.

– Det er motbakkeløp. Men det er litt flate partier også, og til og med noen nedoverbakker. Så er det noen ekstremt bratte oppoverbakker. De siste 400 metrene er beintunge. Men så får du belønningen med å komme i mål – og få den flotte utsikten over byen. Og 6. mai blir det fantastisk vær i Haugesund, smiler Vikingstad.

Arrangørene håper det blir en folkefest - med mye folk i løypa.

- Deltakerne er naturligvis viktige, men det er minst like viktig med publikum. Det skaper atmosfære og liv og røre. Bare se på Ironman. Det er litt den samme atmosfæren vi ønsker her også, sier Jan Erik Søvig.
 
På TOPPEN: Fra venstre Frank Vikingstad (Administrerende direktør Sysco),  Jan Erik Søvig (Håfagrerittet), Trygve Voll (HIL), Kjell Åge Kallevik (FKH) og Øystein Grønhaug (Kvernatunet, Grønhaug Eiendom).

På TOPPEN: Fra venstre Frank Vikingstad (Administrerende direktør Sysco),  Jan Erik Søvig (Håfagrerittet), Trygve Voll (HIL), Kjell Åge Kallevik (FKH) og Øystein Grønhaug (Kvernatunet, Grønhaug Eiendom). Foto:

Artikkeltags