Brann hodestups ut av cupen - RBK videre på straffer

Det ble ikke mål på Branns  Azar Karadas i kampen Lillestrøm - Brann på Åråsen stadion.

Det ble ikke mål på Branns Azar Karadas i kampen Lillestrøm - Brann på Åråsen stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gary Martin og Thomas Lehne Olsen sto fram da Lillestrøm trengte det og scoret begge en gang hver da romerikingene slo Brann 4-1 i cupens fjerde runde onsdag. I Trondheim måtte Rosenborgs kamp mot Odd avgjøres på straffer.

DEL

NM i fotball: Dermed lever drømmen om to strake cuptitler for Arne Erlandsens menn. I fjor vant LSK cupfinalen mot Sarpsborg.

Onsdag var mye gjort etter at spissduoen Martin og Lehne Olsen fant hverandre. Først sendte Martin vertene i ledelsen 2-1 etter 68 minutter da han etter pasning fra Lehne Olsen skrudde ballen i Samuel Sahin-Radlingers venstre hjørne.

Sju minutter senere var rollene byttet om. En pasning fant Martin inne i Brann-boksen, og engelskmannen headet ballen på tvers i feltet. Der kom Lehne Olsen og styrte inn 3-1-scoringen med hodet.

I sluttminuttene satte Mats Haakenstad den siste spikeren i Brann-kista da han la på til 4-1.

Mathew-scoring

Før det hadde Ifeanyi Mathew gitt LSK en drømmestart på annenomgangen da han etter 51 minutter satte inn 1-0 etter en nydelig prestasjon. Han spilte da blant annet spilte vegg med Simen Kind Mikalsen.

Brann, som har seks poengs luke i Eliteserien, svarte umiddelbart da bergenserne fikk en corner.

Fredrik Haugen prikket hjørnesparket på hodet til veteranen Azar Karadas, og 36-åringen knuste Kind Mikalsen i duellen og headet inn 1-1.

Lehne Olsens tredje

Etter Karadas' scoring hadde både Mathew og Branns Henrik Kjelsrud Johansen store muligheter til å sende sitt lag i ledelsen, men det måtte en flott enkeltmannsprestasjon av Martin for å få ballen i nettmaskene.

Scoringen var spissens andre så langt i NM, mens Lehne Olsen nå er oppe i tre cupscoringer etter at han fant nettmaskene også i seierne mot Kløfta og KFUM i tidligere NM-runder.

SE KAMPEN I OPPTAK HER (#ABO)

Rosenborgs Alexander Søderlund (t.h.) utligner til 2-2 i kampen  i 4. runde NM fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Tysværbuen scoret også i straffesparkkonkurransen.

Rosenborgs Alexander Søderlund (t.h.) utligner til 2-2 i kampen i 4. runde NM fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Tysværbuen scoret også i straffesparkkonkurransen. Foto:

Østbø fikk revansj da Rosenborg slo Odd på straffer

Rosenborg-keeper Arild Østbø ble den store helten da Rosenborg slo Odd 7-6 etter straffesparkkonkurranse i cupen onsdag. Selve kampen endte 2-2.

Østbø hadde ingen god kamp i ordinær tid og slapp inn to enkle mål, men etter totalt 13 straffescoringer reddet han forsøket til Vebjørn Hoff og sendte trønderne til NM-kvartfinale.

– Jeg hadde på forhånd fått beskjed om hvor jeg skulle slenge meg på de første ballene, men det ble feil vei. Mulig jeg gikk for tidlig, men det var godt å ta den siste straffen. Jeg er veldig glad for å stå igjen på vinnerlaget, sa Østbø i intervjusonen på Lerkendal etter cupkampen.

– Jeg har tatt straffer i cupen før, så jeg hadde god selvtillit før straffekonken. Jeg hadde god tro på at vi skulle ta det, la han til.

Rosenborg kjørte kampen og skapte flere store muligheter, spesielt etter pause, men Odd så ut til å stjele til seg avansementet da Tobias Lauritsen etter 78 minutter tuppet ballen i mål etter en svak involvering av Rosenborg-keeper Østbø.

RBK slo umiddelbart tilbake etter en stygg ballmist i Odd-laget. Birger Meling kom løs på venstre og la inn til Alexander Søderlund, som headet ballen i mål via Vebjørn Hoff.

Det hele gikk til ekstraomganger, men to slitne lag slet med å skape det helt store i spilleforlengingen. Dermed gikk det til straffesparkkonkurranse, og der ble Østbø helt da han reddet forsøket til Hoff.

Det skjedde etter at Rosenborg hadde satt alle sine sju første straffespark i mål, mens Odd måtte nøye seg med seks straffescoringer.

– Vi måtte ha straffer til slutt fordi vi ikke utnyttet målsjansene vi hadde. Det tok lang tid, men det er en god seier og definitivt en fortjent seier, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Svake Østbø-involveringer

Østbø, som fikk en sjelden mulighet fra start i RBK-målet, spilte seg neppe nærmere en startplass for laget til Kåre Ingebrigtsen. Burvokteren ga etter tre minutter en enkel retur på et skudd. Birk Risa sto og ventet inne i feltet og satte ballen enkelt i mål etter Østbøs redning.

Rosenborg slet innledningsvis, men det snudde etter at kaptein Anders Konradsen dunket inn utligningen etter 25 minutter.

Midtbanespilleren dundret til med venstrefoten fra distanse, og ballen føk som et prosjektil opp i Sondre Rossbachs høyre kryss.

Store sjanser

Vertene fortsatte å kjøre kampen og skapte muligheter på løpende bånd etter pause.

Både Even Hovland, Tore Reginiussen, Søderlund og Jonathan Levi hadde muligheten til å gi trønderne ledelsen 2-1, men det var Tobias Lauritsen som sendte gjestene i føringen da Østbø ikke klarte å holde et skudd fra Birk Risa ute.

Søderlund svarte kun minutter senere. Spissen fikk også en god mulighet i ekstraomgangene da han ventet inne i feltet, men den tidligere St. Etienne-spilleren fikk ikke hodet på pasningen fra Birger Meling.

– I annen omgang var vi meget, meget gode. Da skapte vi enorme målsjanser, og Odd var ikke over midten før de scoret. Den siste timen var vi ordentlig gode. Vi var også bra i første ekstraomgang, men det var to slitne lag i den andre ekstraomgangen, sa Kåre Ingebrigtsen.

Like før ordinær tid måtte Konradsen forlate banen med skade, og fra benken fikk han se en haug av scoringer i straffesparkkonkurransen.

Levi, Søderlund, Vegar Eggen Hedenstad, Hovland, Meling, Jakob Rasmussen og Reginiussen scoret alle for RBK, mens Hoff ikke maktet å sette sitt forsøk i mål etter at seks av lagkameratene hadde funnet nettmaskene.

SE KAMPEN I OPPTAK HER (#ABO)

Fotball-NM menn onsdag, 4. runde:

Rosenborg – Odd 2-2 e.o. (7-6 på straffer), Lillestrøm – Brann 4-1.

Spilles 13/6: Bodø/Glimt – Hødd, Mjøndalen – Haugesund, Start – HamKam, Ull/Kisa – Bryne.

Spilles 14/6: Tromsø – Vålerenga, Strømsgodset – Ranheim.

Artikkeltags