– Jeg var ikke bedre

HJEM UTEN MEDALJE: Lars Magne Ullvang.

HJEM UTEN MEDALJE: Lars Magne Ullvang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for et godt gjennomført løp klarte ikke Lars Magne Ullvang å forsvare gullet fra U23-EM i fjor.

DEL

BEOGRAD: Tysvær-padleren stilte til søndag start som regjerende mester på K1 500 meter, etter at han gikk til topps i fjor sommer.

Men det ble for tøft å forsvare tittelen og Ullvang endte på 4. plass i A-finalen.

– Det så bra ut de første 400 meterne, men så stivnet jeg helt. Jeg synes jeg gjorde et godt løp. Det holdt dessverre ikke helt inn, sier Ullvang.

Oleg Kukharyk fra Ukraina vant K1 500 foran belgiske Artuur Peter. Jacub Zavrel ble nummer tre.

Ullvang var 1,992 sekunder bak vinner Kukharyk. Vinnertiden var ca. et halvt sekund bedre enn det Ullvang presterte da han vant i 2016.

– Et dårlig løp

Lørdag ble Ullvang nummer fem i A-finalen på K2 1000 meter, der han var i båt sammen med Hakeem Teland fra Fana.

– Jeg er mest skuffet over innsatsen der. Vi gjorde rett og slett et dårlig løp. Vi fikk en dårlig rytme fra start og klarte aldri å hente oss inn, forklarer Tysvær-padleren.

Dermed må han reise hjem uten medaljer i bagasjen denne gangen.  Ullvang mener nivået under årets U23-EM i Beograd er høyere enn i fjor.

– Det er tøffere konkurranse, mener Ullvang.

Trener Lavrans Eikje er enig i at K2-finalen var mest skuffende.

– Målsettingen var å ta medalje. K2-løpet var veldig skuffende. Selv om det ikke holdt helt inn på K1 500, viste Lars Magne at han er i framgang, mener Eikje.

FÅR GODKJENT: Elise Erland.

FÅR GODKJENT: Elise Erland. Foto:

Senior-EM neste

Også Elise Erland fra Tysvær Kano- og Kajakklubb har deltatt i Beograd, som er et kombinert junior- og U23-EM. 15-åringen røk i semifinalen på K2 1000 meter og i forsøket på K4 500 meter.

– Jeg synes Elise kjørte bra, men det er ennå et lite stykke opp. Men Elise er yngst på laget og får absolutt godkjent. En fin erfaring for henne, mener Lavrans Eikje.

Det neste store for Lars Magne Ullvang er senior- EM i Bulgaria om tre uker. Da skal han kun kjøre K2 500, også da med Hakeem Teland fra Fana.

– Det blir gøy. Målet er i hvert fall å komme oss til A-finalen, sier Ullvang.

Artikkeltags