Lokalt medaljedryss

BRONSEGUTTA: Lars Magne Ullvang (t.v.) og Nils Olav Fjeldheim sammen med Tysvær-ordfører Sigmund Lier etter helgens NM i lagbåt padling for juniorer og seniorer i Tysværvåg. Ullvang og Fjeldheim tok totalt tre bronsemedaljer. FOTO: SØLVI B. HELGESEN

BRONSEGUTTA: Lars Magne Ullvang (t.v.) og Nils Olav Fjeldheim sammen med Tysvær-ordfører Sigmund Lier etter helgens NM i lagbåt padling for juniorer og seniorer i Tysværvåg. Ullvang og Fjeldheim tok totalt tre bronsemedaljer. FOTO: SØLVI B. HELGESEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om gullet manglet, var det smil og fornøyde ansikter hos arrangør- klubben etter helgens NM i lagbåt i Tysværvåg.

DEL

PADLING: I tillegg til NM i lagbåt for junior og senior var det avslutning i norgescup for de øvrige aldersklassene.

– Vi er veldig fornøyde. Det har vært ei kjempehelg hvor vi har hatt nesten 40 padlere fra vår klubb i aksjon i strålende sol og blikkstille vann.

– I NM-øvelsene ble det flere medaljer og i de yngre klassene sikret Sander Askeland seg sammenlagtseieren i norgescupen i 14-årsklassen, forteller trener i Tysvær Kano- & Kajakklubb (TKKK), Lavrans Eikje.

I kvinneklassen ble det en sterk sølvmedalje på junioren Elise Erland og veteranen Marianne Fjeldheim på K2 5000 meter. Sammen med Christina Vedø og Gina Gedick ble det også bronse på K4 500 meter.

– De var kun en båtlengde fra gullbåten, som besto av landslagspadlere, på K2 5000 meter. Det er imponerende med tanke på at Elise er junior og Marianne ikke har padlet aktivt på ti år, sier Eikje.

Tre bronsemedaljer

Blant herrene sikret Lars Magne Ullvang og Nils Olav Fjeldheim seg bronse på både K2 500 og K2 5000 meter.

Bronse ble det også på K4 500 meter sammen med Steffen Larsen og Stian Kallekodt.

– Også de var kun en båtlengde fra gullet på den ene distansen. Ikke verst med tanke på at det satt landslagspadlere i gullbåten også der, og det er enda lenger siden Nils Olav padlet aktivt enn Marianne, opplyser Eikje.

Les også:

Askeland imponerte stort

Sander Askeland (14) padlet i ungdomsklassen i vår. Dette for å kvalifisere seg for det norske ungdomslandslaget.

Det klarte han og han fikk representere Norge i Nordisk i sommer. Etter sommeren har han returnert til 14-årsklassen. I helgen gjorde han som han har gjort i alle løp i 14-årsklassen i år: Han vant.

Dermed vant Askeland norgescupen sammenlagt i 14-årsklassen.

– Han avsluttet i tillegg helgen med å vinne K1 500 meter i ungdomsklassen. Der padlet han mot konkurrenter på 15–16 år. Han blir en spennende mann å følge i årene som kommer. Vi følger også opp godt bakfra. Det var mange gode prestasjoner i helgen, understreker Eikje.

Les også:

Artikkeltags