Gå til sidens hovedinnhold

Medaljer på alle distanser

Venter nå spent på landslagsuttaket

Artikkelen er over 3 år gammel

Tysvær Kano og Kajakklubb (TKKK) sine utøvere tok medalje på alle distanser i ungdomsklassen i helgens Ungdomsmesterskap i Bergen.

PADLING: Sander Askeland, som er yngst i ungdomsklassen, var den som gjorde det aller best av TKKK sine utøvere denne gangen.

Askeland padlet inn til sølvmedalje på K1 langløp og bronsemedalje på K1 500 meter mens det ble 5. plass på K1 200 meter.

Leander Helgesen fulgte opp med bronse på K1 200 meter, 5. plass på K1 500 meter og 7. plass på K1 langløp.

Nicolai Lønning padlet inn til 7. plass på K1 200 meter, 9. plass på K1 500 meter og 8. plass på K1 langløp.

– Det betyr at TKKK tok medalje på alle distanser i ungdomsklassen og hadde ytterligere to utøvere topp 9 i alle løp, kommenterer trener og styreleder i TKKK, Lavrans Eikje.

Venter på landslagsuttaket

Ut fra resultatene i helgen og tidligere i sesongen venter nå Sander Askeland, Leander Helgesen og Nicolai Lønning spent på uttaket til ungdomslandslaget som skal konkurrere under Nordisk Mesterskap i Kristiansand 11. til 12. august.

Da de snakket med Ungsport tidligere i uken, la ikke Askeland og Helgesen skjul på at de hadde positive forventninger til å bli tatt ut. Også Lønning har et godt håp, men han har ikke like gode plasseringer denne sesongen som klubbkameratene Askeland og Helgesen.

Marius Alne tok sin beste plassering i ungdomsklassen på K1 langløp med 11. plass og Karl Kristian Kyvik på K1 500 meter med 11. plass.

I tillegg til at det i helgen var Ungdomsmesterskap i K1 i Bergen i helgen, var det også Norges Cup 3 for de andre klassene.

– I G14-klassen fulgte Gudmund Staupe opp den flotte padlingen sin fra tidligere i sesongen da han i helgen padlet inn til 3. plass på K1 200 meter, K1 500 meter og K1 langløp.

Stine Egge gjorde også sine saker bra i J-14 år med flere topp 5-plasseringer, opplyser Lavrans Eikje.

Les også

Ullvang: – Fy søren, dette var surt

 

Kommentarer til denne saken