Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere OL-vinner har tro på Ullvang

Artikkelen er over 3 år gammel

Lars Magne Ullvang håper på finaleplass i padle-VM i helga.

OSLO: I fjor droppet han U23-VM for å være med på TV 2s realityserie «Farmen». Det falt Norges Padleforbund tungt for brystet, men kanskje var det ikke så dumt med en liten pause.

Lars Magne Ullvang (22) har nemlig fått opp dampen siden den gang. Padleren fra Tysvær Kano- og kajakklubb (TKKK) har allerede to finaleplasser på K1 500 meter i verdenscupen så langt denne sesongen, og er i ferd med å etablere seg blant verdens beste padlere, ifølge treneren sin.

Og i helga skal han bryne seg mot nettopp verdens beste padlere – i VM i Tsjekkia.

Jevnt i toppen, men ...

– Målet er å kvalifisere seg til sin første A-finale under et verdensmesterskap for senior, sier TKKK-trener Lavrans Eikje.

Det bekrefter også hovedpersonen selv på telefon fra Oslo, der han bor, trener og studerer til en bachelor i pedagogikk ved universitetet.

– Ja, jeg håper å komme til finalen, men det er ikke bare-bare, sier Ullvang til Haugesunds Avis.

Selv om han ble Norges første U23-europamester i fjor på K1 500 meter (og kom på 4. plass i år), er senior-VM noe helt annet.

– Det har aldri vært så høyt nivå i toppen som nå. Det er jevnt og tett, sier Ullvang, som reiser til Tsjekkia onsdag.

Fredag morgen skal han padle forsøksheat. Mye skal gå galt om det ikke blir semifinaleplass.

– Sulten og klar

– Jeg skal kjøre fort, slik at jeg kanskje får en «lettere» semifinale. Det er alltid noen av de beste som roer ned for å spare seg, sier Ullvang.

Semifinalene går nemlig bare noen timer senere samme dag. Bare de to beste, samt en «lucky loser», får kjempe om VM-medaljer i finalen.

Han vil ikke snakke så mye om medalje, men nøyer seg med å si følgende om eventuelle finalesjanser:

– Jeg er en av få som har mest å vinne – og lite å tape. Jeg liker å være i en underdog-situasjon; sulten og klar. Jeg vet at jeg kan slå mange av de beste.

Dette kan Eirik Verås Larsen alt om. Den tidligere padleren, som har vunnet to OL-gull (på K1 1000 meter), tre VM-gull (både K1 og K2 1000 meter) og sju EM-gull (både K1 og K2 1000 meter), er nå sportssjef i padleforbundet.

På spørsmål om hvilke VM-forhåpninger han har til Ullvang, skriver Verås Larsen følgende i en SMS til Haugesunds Avis:

– Topp ti-plassering.

Kommentarer til denne saken