To Tysvær-padlere til EM

SKAL TIL EM: Elise Erland.

SKAL TIL EM: Elise Erland. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Elise Erland og Lars Magne Ullvang skal representere Norge i EM i sommer.

DEL

PADLING: Norges Padleforbund har offentliggjort lagene som skal til U23- og junior-EM i Serbia 22. til 25. juni. To padlere fra Tysvær Kano- og Kajakklubb (TKKK) er tatt ut. Elise Erland skal padle K4 i junior-EM, mens Lars Magne Ullvang skal prøve å forsvare gullmedaljen fra U23-EM i fjor pluss padle K2.

At Ullvang skulle blitt tatt ut, er ingen bombe. Litt mer overraskende er det at Erland også får EM-tur.

– Vi hadde et håp før sesongen om at Elise kunne blande seg inni norgestoppen i juniorklassen. Men vi var usikre på om det ville være nok til å hevde seg internasjonalt. Norges Padleforbund sender nemlig ikke padlere til EM uten at de kan prestere på nivået, forteller trener i TKKK, Lavrans Eikje.

– Har startet solid

I mai ble det kjørt testløp der fem jenter ble prøvd i K4-båten.

– Det ble testet ulike kombinasjoner, for å se hvilke fire jenter som fungerte best. Heldigvis kom Elise med i K4-båten. Utrolig gøy, sier Eikje.

Han mener formen til Erland er god.

– Hun har startet sesongen veldig solid og ser ut til å ha lagt ned et solid stykke trening i vinter. Det får hun betalt for, sier Eikje som mener K4-båten bør ha som mål å komme til en finale i junior-EM.

– Bør være i gullkampen

Lars Magne Ullvang har høyere mål enn det.

– Lars Magne bør kunne kjempe om medaljer og være i gullkampen i både K1 og K2. Men det går ikke an å forhåndsbestille et nytt gull. Spesielt på K1 500 meter er det veldig lite som skal gå galt før man kan havne langt ned på resultatlistene, mener TKKK-trener Eikje.

Han mener Ullvang padler på et høyere nivå nå enn noen gang før.

– Jeg tror Lars Magne hadde godt av det lille avbrekket han hadde i fjor. Han er virkelig på hugget, skryter Eikje.

– Ekstra gøy

Tysvær Kano- og kajakklubb har stolte tradisjoner, med padlere som Nils Olav Fjeldheim, Marianne Fjeldheim og Øyvind Ødegård. Å ha to padlere i årets U23- og junior-EM er selvsagt stas.

– Det er ekstra gøy nå, etter at vi har vært igjennom et generasjonsskifte i klubben. Av Lars Magnes generasjon er det bare ham igjen. Resten har mer eller mindre gitt seg. Og veldig gøy å få opp en jente på dette nivået, sier Lavrans Eikje som også mener det gror godt i neste generasjon padlere fra Tysvær.

PS! Kommende helg deltar Elise Erland og Lars Magne Ullvang i norgescupen på Årungen med de andre tysværpadlerne før de setter seg på flyet til Serbia.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken