Ullvang enkelt til semifinale

3. PLASS: Lars Magne Ullvang er klar for semifinalen i VM etter 3. plass i forsøksheatet på K1 1000 meter torsdag.

3. PLASS: Lars Magne Ullvang er klar for semifinalen i VM etter 3. plass i forsøksheatet på K1 1000 meter torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Magne Ullvang er klar for semifinalen på K1 1000 meter etter et overbevisende forsøksheat i VM i padling torsdag.

DEL

PADLING: 24-åringen fra Tysvær ble nummer tre i sitt heat og hadde full kontroll på avansementet ettersom de seks beste i hvert av de tre forsøksheatene gikk videre til semifinalene, som padles lørdag formiddag i VM-byen Montemor i Portugal.

Ullvang hadde totalt åttende beste tid i forsøksheatene med 3.32,86. Det lover bra med tanke på målet om å ta seg til A-finalen, der de ni beste får ta plass.

Ullvang var ett sekund bak vinneren i sitt heat, Josef Dostál fra Tsjekkia, og bare 17 hundredeler bak nummer to, Agustín Vernice fra Argentina.

Ned fra Ullvang til 4. plassen var det et over tre sekunder.

Raskest av alle i forsøksheatene på K1 1000 meter var Roi Rodriguez fra Spania med 3.30,81 i det første heatet.

Vold og Solhaug til semifinale

Amund Vold og Jo Solhaug er også klar for semifinale i K2 1000 meter. De kom inn til fjerdeplass i sitt forsøksheat. 8,3 sekunder skilte opp til serbiske Marko Tomicevic og Milenko Zoric, som vant heatet og kvalifiserte seg direkte til A-finale.

Vold og Solhaug må dermed ut i semifinale fredag, før det blir enten A- eller B-finale senere samme dag.

Den norske duoen har ikke padlet sammen internasjonalt før, men er begge blant verdens beste padlere på K1 1000 meter. Sportssjef i Norges Padleforbund, Eirik Verås Larsen, sa før VM-starten at håpet var at de to skulle klare å være enda nærmere medaljene når de nå sitter i samme båt.

De øvrige to norske båtene (K1 5000 m og K2 500 m) skal padle senere i mesterskapet.

Artikkeltags