Ullvang: – Fy søren, dette var surt

INGEN SUKSESS: Lars Magne Ullvang (foran) og Eivind Vold lyktes ikke i EM fredag.

INGEN SUKSESS: Lars Magne Ullvang (foran) og Eivind Vold lyktes ikke i EM fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tysvær-padleren Lars Magne Ullvang var fryktelig skuffet etter at finaleplassen i EM glapp.

DEL

PADLING: Etter 6. plass i verdenscupen i Duisburg for to uker siden, hadde Ullvang fra Tysvær Kano- og kajakklubb og Eivind Vold (Oslo Kajakklubb) et klart mål om å ta seg til finale på K2 1000 meter i EM i Beograd i Serbia denne helgen.

Men slik gikk det ikke. I forsøksheatet fredag formiddag ble den norske båten nummer fire, bare 54 hundredeler bak 3. plassen som ville gitt direkte finaleplass. Dermed måtte Ullvang og Vold ut i semifinale fredag ettermiddag. Der gikk det tungt for den norske duoen. Ullvang og Vold ble nummer sju. Nesten seks sekunder fra 3. plassen som ga billett til finalen.

– Vi padlet et bra forsøksheat og var veldig nær finaleplass der. Vi startet bra også i semifinalen – fram til 400 meter. Så vet jeg ikke helt hva som skjedde. Vi mistet helt kraften og padlet forferdelig dårlig i motvinden de siste 600 meterne. Fy søren, dette var surt, sier en skuffet Lars Magne Ullvang på telefon fra Beograd.

Har ikke gitt opp VM

Uten A-finale i EM spøker det også for VM-deltakelse denne sesongen. Ullvang har tidligere sagt til Haugesunds Avis at en brukbar prestasjon i A-finalen i EM trolig var nødvendig for å komme til VM.

– Ja, nå får vi se. Jeg tror jo Norge uansett sender en K2-båt til VM. Om det blir oss eller en annen båt, får tiden vise. Det er heldigvis lenge til VM i slutten av august. Nå gjelder det å trene hardt og godt i sommer. Jeg har ikke gitt opp VM, sier Lars Magne Ullvang.

Artikkeltags