Ullvang klar for nytt EM

EM-KLAR: Lars Magne Ullvang.

EM-KLAR: Lars Magne Ullvang. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For tre uker siden deltok han i U23-EM. Nå er Lars Magne Ullvang klar for senior-EM.

DEL

PADLING: Det går slag i slag for padleren fra Tysvær Kano- og kajakklubb (TKKK) denne sommeren. I slutten av juni sto U23-EM på programmet. Der endte han opp med 4. plass på K1 500 meter som beste plassering.

Nå er Ullvang på plass i Plovdiv i Bulgaria, der årets senior-EM i padling arrangeres. 22-åringen skal kun delta på en distanse, nemlig K2 500 meter, sammen med Hakeem Teland fra Fana.

– Samtlige av de norske utøverne i EM skal kun konsentrere seg om én distanse. Vi blinket tidlig ut K2 500, rett og slett fordi sjansene til en god plassering er best der. Men Lars Magne er også mer enn kvalifisert til å padle K1 500 meter, forteller TKKK-trener Lavrans Eikje.

– Sikter mot A-finale

Målet er klart.

– Vi sikter mot en A-finale. Men det er viktig å huske på at det er veldig små marginer på K2 500 meter. Et sekund kan være forskjellen på en topplassering og å falle utenfor finalen, understreker Eikje.

Ullvang og Teland kjørte K2 500 meter sammen under verdenscupen i Ungarn i mai. Da ble de nummer fem i A-finalen.

– Det viser at de holder et høyt internasjonalt nivå på distansen, mener TKKK-treneren.

I U23-EM: Nå er det senior-EM som gjelder for Lars Magne Ullvang.

I U23-EM: Nå er det senior-EM som gjelder for Lars Magne Ullvang. Foto:

Gode forberedelser

Ifølge Eikje har Ullvang fått forberedt seg bra og brukt tiden mellom U23-EM og senior-EM godt.

– Lars Magne har holdt seg frisk og fått gjennomført de forberedelsene han skulle. Han og Hakeem har også kjørt veldig solid sammen på trening, sier Lavrans Eikje.

Ullvang padler innledende forsøksheat fredag kl. 13.37. Deretter følger trolig semifinaler kl. 15.55 og 16.00. Går ting etter planen, padler Ullvang og makker Teland A-finale søndag kl. 10.23.

Artikkeltags